Előtelepítve terjesztenék a Chrome-ot

Vágólapra másolva!
A Google számítógépgyártókkal készül egyezkedni, hogy a webböngészője már rajta legyen a boltokba kerülő gépeken.
Vágólapra másolva!

Jövő év elején lekerülhet a béta címke a Google Chrome böngészőről, és az internetes vállalat azt szeretné, ha ezek után a szoftver előtelepítve érkezne a fogyasztókhoz az újonnan eladott gépeket - írja a TechRadar. A cég szeretné, ha ezzel a lépéssel nagyobb teret nyerne a böngésző a piacon, amire meg is van az esély: az Internet Exporer annak idején ugyanezzel a módszerrel vette be az internetezőket.

A tervek szerint a Google a Dell, a HP, az Acer és a Toshiba gépeken terjesztené a Chome-ot, amelyből hamarosan kihozzák a linuxos és maces verziókat is. A Google böngészőjének ugyan jó esélye van a népszerűségre, viszont a terveket beárnyékolja, hogy számos probléma volt a fejlesztés alatt álló szoftverrel.

A legelőször kiadott verzióban benne maradt a böngésző motorjának, a WebKitnek egy olyan biztonsági hibája, amelyet már jóval korábban orvosoltak. Bizonyos funkciók az újabb tesztverziókban is cserben hagyták a tesztelőket a hírek szerint, ilyen volt például a lapok görgetése, vagy a címmezőből való keresés.

A Google szeptember elején hozta ki a maces Safarival megegyező alapokra épülő szoftvert, amelyet akkor igen sokan próbáltak ki: az internetezők 1,5-2 százaléka töltötte le. A böngészőből mindeddig csak tesztváltozatokat adtak ki, és az első, korai verzió megjelenése óta a felhasználók érdeklődése mérséklődött, amin valószínűleg csak a kész változat kiadása változtat majd. A Chrome-ot a gyors működés mellett a webes alkalmazások és a számítógép erőforrásainak rugalmas kezelésére optimalizálták, hogy ne bénítsa meg az operácisó rendszert a sok adatot mozgató weboldalakkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről