A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mark Zuckerberget választotta az év emberének a Time

Vágólapra másolva!
A Time magazin a világ legnépszerűbb közösségi oldala, a Facebook 26 éves alapítóját, Mark Zuckerberget választotta meg az év emberének.
Vágólapra másolva!

"Mert több mint félmilliárd embert köt össze és tárja fel közösségi kapcsolataikat; mert az információcsere új rendszerét hozta létre; és mert megváltoztatja mindannyiunk életét" - hangzik a Time indoklása arra vonatkozóan, miért Mark Zuckerberg lett a 2010-es év embere. A magazin mindig azok közül a személyek közül választ, akik a legnagyobb hatással voltak az adott év eseményeire.

A jelenleg világszerte 550 millió felhasználóval rendelkező közösségi oldal alapítója és az azt működtető cég vezérigazgatója, aki több mint hatmilliárd dolláros vagyonra tett szert a Facebookból, négy másik jelöltet utasított maga mögé a Time választásán. A Time listáján rajta volt még az amerikai Tea Party konzervatív politikai mozgalom, Hamid Karzai afgán államfő, a föld alatti fogságból sikeresen kimentett chilei bányászok és Julian Assange, a WikiLeaks nevű, titkos dokumentumok kiszivárogtatására specializálódott oldal alapítója.

Az informatika világa nem először szolgáltatja az év emberét az elmúlt néhány évben. A legfurcsább választásra 2006-ban került sor, amikor a Time minden olvasóját az év emberének választotta, mint a webkettes szolgáltatások segítségével tartalmat előállító személyeket. 1999-ben Jeff Bezos, az Amazon.com webáruház alapítója, 1997-ben pedig Andy Grove (Gróf András), az Intel magyar származású vezérigazgatója lett az év embere.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!