A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Visszakaphatja a hatóságok által lefoglalt vagyonát és luxusautóit Kim Dotcom, a MegaUpload fájlmegosztó oldal vezetője. A rendőrség hibát vétett a lefoglalás során, így valószínűleg le kell mondaniuk Dotcom vagyonának visszatartásáról.
Vágólapra másolva!

Az ügyben eljáró rendőrfelügyelő nem a megfelelő távoltartó végzést kérte a lefoglalások előtt. Az idegen távoltartó végzés helyett egy ideiglenes végzést kellett volna kérnie a nyomozónak. A lefoglaláshoz használt irat nem hagyott lehetőséget Dotcomnak megfelelő jogi védelem segítségül hívására. A hibát január harmincadikán az új-zélandi rendőrség is észlelte, és a felügyelő kérte a megfelelő végzést, amit természetesen meg is kapott. Dotcom ügyvédei szerint azonban a férfi vagyonának lefoglalásakor a rendőrség nem volt birtokában a megfelelő iratoknak.

A MegaUpload vezetőjének jogi képviselője azt akarja elérni, hogy a rendőrség visszaszolgáltassa a lefoglalt vagyontárgyakat. Az ügyben Judith Potter, az új-zélandi legfelsőbb bíróság bírája fog dönteni. Ha Dotcom ügyvédeinek sikerül bizonyítani, hogy a rendőrség rosszhiszeműen járt el a végzésekkel, akár fel is szabadulhatnak a férfi bankszámlái és luxusautói.

Kim Dotcomot január huszadikán tartóztatta le luxusingatlanjában az új-zélandi terrorelhárító csoport a Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) közbenjárására. A férfi egy hónapot töltött előzetes letartóztatásban, majd február 22-én óvadék fejében ideiglenesen szabadlábra helyezték. Dotcomot azzal vádolják, hogy a MegaUpload aktívan közreműködött kalóz tartalmak megosztásában, és szerzőijog-sértések ezreiben bűnrészes.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!