Az interneten zajlik a világ legnagyobb háborúja

Vágólapra másolva!
A Call of Duty játék elmúlt öt évében százmillió játékos ölte egymást. A csata régebben zajlik, mint amilyen régen az ember létezik.
Vágólapra másolva!

Az Activision, a világ egyik legnagyobb videojáték-cége 2007-ben adta ki a Call of Duty sorozat negyedik, Modern Warfare című részét. A játék óriási sikerét az ötéves évfordulóra és a hamarosan megjelenő Ghosts nevű folytatás reklámjaként kiadott infografika segít legjobban megérteni.

Az egymás ellen vívott csatákkal töltött időt összeadva a Call of Duty játékosok összesen 25 milliárd órányit játszottak. Ez 2,8 millió évet jelent, ami lényegesen több annál, mint amennyi ideje az ember létezik.

Több országnyi játékos lövi egymást Forrás: Activision

Az igazán nagy számokhoz azonban egy még gyakoribb eseményre vonatkozó statisztikát kell néznünk. A százmillió játékos az elmúlt öt évben összesen 32,3 billiárd töltényt lőtt ki. Ez számokkal leírva a következőképpen néz ki 32 300 000 000 000 000.

A játékosok akcióinak apró adatai nem csak arra jók azonban, hogy időnként lenyűgöző grafikákat gyártsanak belőle. A Valve nevű játékfejlesztő rendszeresen ad ki olyan képeket, amelyek a különböző játékok halandósági statisztikáit tartalmazzák. Ezt a pályák térképére vetítve a játékosok könnyen megtanulhatják, hogy melyek egy-egy térkép veszélyes pontjai.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!