A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Filléres okosmobilt dob piacra a Microsoft

lumia microsoft okostelefon
Ilyen olcsó Lumia telefon még nem volt
Vágólapra másolva!
A Microsoft legújabb Lumia 430-as készüléke nettó húszezer forint körüli összegbe kerül, cserébe azonban tudásban is elmarad riválisaitól. Ez nem is meglepő.
Vágólapra másolva!

Bemutatta eddigi legolcsóbb Lumia telefonját a Microsoft: a Lumia 430 Dual Sim készülék jövő hónapban érkezik, és a két előfizetést is kezelni képes, kártyafüggetlen változat az amerikai piacon mindössze nettó 70 dollárba, azaz alig húszezer forintba kerül majd. A készülék ezzel egyből le is váltja az alig két hónapja bemutatott 435-öst, ami eddig a cég legolcsóbb telefonja volt - írja a Verge.

Olcsó, de olyan is

A Microsoft nem titkoltan az ázsiai piacot akarja meghódítani a filléres mobillal, nem véletlen, hogy a készülék két SIM-kártyát tud fogadni.. Ezen kívül azonban azt nyújtja, amire egy ilyen árú készüléktől számíthatunk: a telefonon csupán egy 2 megapixeles hátsó- illetve egy 0.3 megapixeles első VGA kamera kapott helyet, 8 GB beépített tárhellyel rendelkezik (ez persze microSD-kártyával bővíthető), akkumulátora pedig mindössze 1500 milliamperóra kapacitású, ami legfeljebb egynapos üzemhez elegendő.

Ilyen olcsó Lumia telefon még nem volt Forrás: Microsoft

Egy 1.2 gigahertzes, kétmagos Snapdragon processzor és 1 gigabájt memória hajtja a legolcsóbb Lumiát. A 430-as Windows 8.1 operációs rendszert futtat, ám a gyártó ígérete szerint még az idén a Windows 10 mobilváltozatára lehet átállni majd vele. A telefon jövő hónapban érkezik, egyelőre azonban csak az orosz, illetve egyes ázsiai és afrikai régiókban lesz elérhető.

Mehet még lejjebb a Microsoft?

A Microsoft már jó ideje rukkol elő folyamatosan az olcsóbbnál olcsóbb Lumia készülékekkel, hogy még szélesebb közönség számára tegye elérhetővé a windowsos telefonokat. Korábban, a Windows Phone 8 megjelenésekor az volt a gond, hogy a rendszer futtatása túlságosan erős, így drága okostelefont igényelt, olcsó modelleket nem lehetett venni belőle.

Mostanra a rendszerigényt jelentősen csökkentették a Microsoft fejlesztői, az utóbbi időben azonban szinte kizárólag olcsó mobilokat mutat be a cég, érdekes, vonzó csúcsmodellekkel nem rukkol elő. Európában egyelőre a Lumia 435-ös az elérhető legolcsóbb alternatíva, ezt 69 euróért, itthon 25 ezer forintért lehet megvenni kártyafüggetlenül, de ez csak egyetlen SIM befogadására képes. Arról, hogy a 430-as mikor, illetve milyen áron érkezik Európába, egyelőre nem tudni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!