Ma ne higgyen a techóriásoknak, átverik!

april fools google térkép pacman
Vágólapra másolva!
Budapest utcái egy hatalmas Pacman pályává alakulnak, ahogy a Samsung mobillal felszelhetjük a kenyeret - a bolondok napja megihlette a cégeket.
Vágólapra másolva!

Már hetek óta keringtek a pletykák, hogy a csúcsmobilgyilkost gyártó kínai OnePlus cég egy új termékkel áll elő, ami nem egy okostelefon lesz. Ma be is váltották ígéreteiket: bemutatták a Dr-1 drónt. Ugyan tényleg kapható mától az apró, 70 milliméteres kvadrokopter, maga a kampány csak egy bolondok napi átverés volt.

A OnePlus több hete készült a kampánnyal Forrás: OnePlus

A 20 dolláros játékgép a világ legkisebb drónja, 20 percig kell tölteni, hogy 5-8 percet lehessen vele repkedni. Bár az április elsejére időzített terméket végül tényleg meg lehet venni, a cég Facebook-oldalán egy nyereményjátékot is indított, melynek keretében hozzá lehet jutni a Dr-1-hoz.

Budapest egy óriási játékpálya

Nem csak a kínai céget ihlette meg a bolondok napja, a Google egy álsajtótájékoztatón "jelentette be" a Google Panda virtuális személyi asszisztenst. Elindították a fordított világhálót: a com.google oldalon mindent tükrözve látunk, ha lehet a monitor vagy kijelző mögé néznénk, hogy el tudjuk olvasni a feliratokat. A Térképen pedig egész nap elérhető a Pacman.

A Google Térkép Pacman-pályává alakul Forrás: Origo

Budapest utcái egy hatalmas játékpályává változnak, ha a böngészőben, a bal alsó sarokban lévő játék dobozra kattintunk. Sajnos a karakter nem megy tovább a városban, a képernyő szélén ha kimegy, a másik oldalon jön vissza.

Az új S6 egy okoskés egyben

A Samsung is nagy bejelentéssel készült április elsejére: az S6 Edge után elkészült a legújabb készülék, az átlátszó Galaxy Blade Edge, amelyet rengeteg szenzorral szereltek fel. Az ívelt felületnek köszönhetően ez az első olyan telefon, amely egyben okoskés is - éle szinte soha nem csorbul ki. Mint írják, 50 százalékkal gyorsabban vág, mint egy hagyományos kés.

Az új S6 Edge egy okoskés Forrás: Samsung

Látszik, hogy mennyire jól felkészült a dél-koreai cég, a közlemény annyira jól sikerült, hogy számos szakportál adott hirt az új konyhai eszközről. "Funkciói között szerepel a gyümölgy- és zöldségkockázás, ahogy a beépített, vezeték nélküli húshőmérő a sütés-főzést is megkönnyíti." Az ujjlenyomatolvasónak is találtak új feladatot, ha közeledik felé a kéz, a pengét automatikusan visszahúzza.

Ingyen fuvar egy sportkocsiban

Az Uber is kitett magáért. Blogján jelentette be, hogy csak egyetlen napra ugyan, de a legmenőbb szuperautókat lehet hívni a Hamleys játékbolttal(!) kötött megállapodásnak köszönhetően. Lamborghinik és Ferrarik fuvarozzák az utasokat, s ami még ennél is jobb: teljesen ingyenesen.

Sportkocsikkal taxizhatunk Indiában, vagy mégse? Forrás: Uber

Mint írták, a mobilalkalmazás betöltése után a kijelző alján kell az #Ubersupercar gombra kattintani, a megadott helyszínre hívni a sofőrt, és már érkezik is a sportkocsi. Delhi mellett hat másik indiai városban tették elérhetővé az egynapos kampányt, amely sajnos szintén egy bolondok napi átverés. A hitelesség kedvéért az Uber fehívta a felhasználók figyelmét, hogy nagy lehet a kereslet a sportkocsik után, ezért vélhetően hosszú perceket kell majd várni.

Vissza a múltba, itt az MS-DOS mobilra

Emlékszik a nyolcvanas-kilencvenes évek népszerű operációs rendszerére, az MS-DOS-ra, melyet milliók használtak? A "program népszerűségét" meglovagolva a Microsoft bejelentette legújabb mobilszoftverét, az MS-DOS Mobile-t, amelyet kifejezetten a Lumia okostelefonokra fejlesztettek ki. Mától bárki letöltheti azt a mobiljára.

"Fekete-fehér képernyő még sosem volt ennyire szép."

A dokumentumokat, képeket, videókat újra a parancssorból érhetjük el, az alkalmazásokat pedig a C:\Programs\Phone mappában találjuk. A kamerát például a camera.exe begépelésével indíthatjuk el.

Hogy minden felhasználó ki tudja próbálni, milyen is lenne egy okostelefon az elavult felülettel: alkalmazásként letölthetjük a Microsoft appboltjából. A Windows Phone eddigi sikereit látva úgy tűnik, szorult némi önirónia a redmondiakba.

A kalóz-Netflixet megvette a Netflix?

Ugyan rengeteg fórumozó kiakadt a hír hallatán, hogy a kalózok Netflixeként emlegetett Popcorn Time-t 11,5 millió dollárért felvásárolta az igazi Netflix internetes téka - ez is egy bolondok napi átverés. A Popcorn Time csapata ugyan holnapra ígért bővebb tájékoztatást, hogy milyen változásokra is számíthatnak a felhasználók, de ebben biztosan nem lesz szó se korlátozásról, se egyesülésről.

A földrajzi korlátozás miatt ugyanis a legálisan működő Netflix számos országban, így például hazánkban sem érhető el. Ennek kiküszöbölésére jött létre például a Popcorn Time is. A torrentezők kedvenc sorozat- és filmstreamelő szolgáltatása ingyenes, és globálisan mindenhol elérhető.

December óta havi 5 dollárért egy anonimitást biztosító VPN-klienst is kiadtak hozzá, így használatát el lehet rejteni az internetszolgáltatók elől. Az app nem csak Windows, de Linux, Mac OS és Android alatt is használható.

Cikkünk folyamatosan frissül...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről