Ergonomikus billentyűzetet terveztek a gamereknek

dygma raise gamer billentyűzet klaviatúra
Dygma Raise
Vágólapra másolva!
Számos ötletes megoldást kapott a spanyol Dygma első terméke.
Vágólapra másolva!

A számítógépezők többsége aránylag jól elvan a klasszikus kialakítású billentyűzetekkel, noha ezek nem feltétlenül komfortosak, sem rengeteg gépeléskor, sem pedig játék esetén. A problémát már számos gyártó próbálta megoldani, azonban a furcsa formájú és felépítésű kalviatúráik sosem váltak tömegtermékekké.

Dygma Raise Forrás: Dygma

A spanyol Dygma most előállt egy kifejezetten játékosoknak szánt, szuper ergonomikus klaviatúrával. A Raise nevű modellen nincsenek alfanumerikus gombok és kurzormozgató gombok, így a szokásos billentyűzetekhez képest nagyon rövid. Ami ennél érdekesebb, hogy középen kettépattintható, amely lehetővé teszi, hogy a baloldali és jobboldali részét a lehető legkényelmesebben pozicionálják a játékosok.

Sőt: még arra is lehetőség van, hogy csak az egyik felét használják. Amennyiben a baloldali részén lévő gombok is elegek, akkor a gamerek teljesen eltehetik az útból a jobboldali részt, mindkettőbe külön USB kábel megy. Összerakott állapotban mágnesek tartják egyben a klaviatúrát.

További érdekesség, hogy a csuklótámaszos Dygma Raise négy darabba szétvágott szóközgombja alatt található még négy szabadon programozható, teljesen extra billentyű is. Ezeket állítólag nem lehet véletlenül leütni a szóköz helyett, ráadásul pont ott vannak, ahol a hüvelyujjak pihennek, így nagyon gyorsan lenyomhatóak.

A billentyűzet további fontosabb tulajdonságai közül kiemelhető a programozható háttérvilágítás, a bármikor kicserélhető mechanikus billentyűk használata (Cherry MX vagy Kailh Speed kapcsolókkal rendelhető), és a szabadon használható USB kimenet.

A Dygma Raise néhány napig még előrendelhető a Kickstarteren (a meglévő támogatók már bőven túlfinanszírozták a projektet), 30 százalékos engedménnyel akár 165 euróért is beszerezhető. A kiszállítása sajnos csak szeptemberben kezdődhet meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről