A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

VR-headsettel készítik fel a szülésre a szülőket

Pakistan International Airlines gyerek szülés
Vágólapra másolva!
Headset nélkül is bárki megtekintheti az ismeretterjesztő videót.
Vágólapra másolva!

Ugyan a virtuális valóság headseteket egészen a közelmúltig szinte csak a gamerek használták, azonban végre elkezdtek szélesebb körben terjedni, hiszen számos érdekes felhasználási területük van a játékokon túl. A norvég Gjensidige Insurance biztosító most egy egészen különleges felhasználási módot eszelt ki: az első gyermeküket váró szülőket próbálja felkészíteni velük a szülésre.

A cég rendkívül egyszerűen oldotta meg a feladatot: betett egy 360 fokos kamerát egy szülőszobába, majd rögzítette az egész folyamatot. Ami ennél is érdekesebb, hogy a cég feltöltötte a 8 percesre összevágott mozgóképet a YouTube-ra, így bárki megtekintheti azt, akár klasszikus módon a mobilja vagy a számítógépe kijelzőjén, akár VR-headsettel a fején.

A biztosító szerint a Birthual Reality névre keresztelt projektnek hála végre az összes hamarosan szülővé váló személy megértheti, hogy pontosan mi és hogyan történik a szülőszobában.

Persze nem mindenkinek van VR-headsete az élmény teljes élvezetéhez, így a cég kartonpapírból készült, mobilok behelyezésével működő headseteket osztogat ingyen az ügyfeleinek, plusz az összes jelentősebb svéd szülészeti klinikának is juttatott az eszközökből.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!