A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Visszaállítható appokkal újíthat az Android

razer phone android gamer okostelefon
Razer Phone
Vágólapra másolva!
Emellett egy új adatvédelmi megoldás is kerülhet a rendszerbe.
Vágólapra másolva!

Az Android következő főverziója várhatóan a május 7–9. között megrendezésre kerülő Google I/O fejlesztői konferencián fog bemutatkozni, azonban a forráskódjának egy része már elérhetővé vált, így elkezdtek szállingózni az újdonságaival kapcsolatos első hírek.

A kép csak illusztráció (Razer Phone) Forrás: Razer

A rendszerszintű sötét móddal és a mobilszolgáltatói korlátozások bővítésével kapcsolatos fejlemények után most újabb érdekes fejlesztésekre bukkant az XDA Developers. A talán legérdekesebb, hogy a nyilvánossá vált forráskódrészletek alapján az Android Q lehetővé teheti majd az appok előző verzióinak a visszaállítását. Ez nagyon hasznos volna, hiszen ha egy alkalmazás legújabb verziója valami bosszantó bugot hozna, akkor

a mobilozók átmenetileg vissza tudnának állni az előző kiadásának a használatára.

A másik igazán fontos fejlesztés, hogy az Android Q letilthatja a háttérben futó alkalmazások számára a Vágólap tartalmának a kiolvasását, így a háttérben futó kártevők nem tudnák kilopni belőle az információkat.

Például a véletlenszerűen generált jelszavakat használók körében gyakori, hogy kimásolják a böngészőbe mentett kódjaikat a Vágólapra, végül pedig beillesztik azokat egy mobilappba.

Úgy tűnik, hogy a következő Android már csak a saját alapvető alkalmazásainak, továbbá a mobilgyártók által kijelölt appoknak teszi majd lehetővé, hogy a háttérben futva kiolvassák a Vágólap tartalmát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!