A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tényleg eladhatja a Honor márkát a Huawei

Honor 20, teszt, okostelefon, android, honor
Vágólapra másolva!
Állítólag három komoly vevővel folynak jelenleg tárgyalások.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt egy elemző felvetette, hogy nem tartja kizártnak a Huawei részéről a fiatalokat célzó Honor mobilmárka eladását, mire a vállalat egy első olvasatra tagadás benyomását keltő állásfoglalással állt elő. Most a Reuters is beszállt a pletykálásba, az ügyre rálátással rendelkező forrásai szerint igenis folynak tárgyalások a teljes leánycég, vagy egyes részeinek az eladásáról.

Honor 20 Forrás: Origo

Az eladási szándék oka, hogy az USA szankciói miatt a Huawei és a leányai nem férnek hozzá Google-féle alkalmazásokhoz Androidon, amely gigantikus versenyképességi problémát okozott a Kínán kívüli piacokon. A nyugati ügyfelek jókora részének nem tetszik a gondolat, hogy például a Play Áruházat, a Gmailt, a YouTube-ot nem tartalmazó okostelefont vegyenek.

A források szerint jelenleg három komoly vevő van a Honorra, a befutónak a Digital China tűnik, amely 15-25 milliárd kínai jüanért (689-1149 milliárd forintért) vásárolhatja meg a márkát, a kutatási és fejlesztési részlegét, továbbá az ellátási lánc kezeléséért felelős divízióját. Emellett a források szerint a TCL és a Xiaomi is érdeklődik a Honorral kapcsolatos üzlet iránt.

Egyetlen nevesített cég sem kívánta kommentálni a Reuters értesüléseit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!