Alaposan kitolt a Foxconn az Apple-lel

Vágólapra másolva!
Nagyon megromlott a két óriás kapcsolata, miután a Foxconn igyekezett minél több pénzt kiszedni az Apple-ből, és a titkait is eladta.
Vágólapra másolva!

Az Apple továbbra is rekordnyereségeket ér el, a legnagyobb partnere, a Foxconn viszont nem. A The Information úgy tudja, hogy nagyon megromlott a két óriás kapcsolata, mert a Foxconn megkérdőjelezhető módszerekkel próbálta növelni a bevételeit.

Forrás: trusted reviews

Korábbi dolgozók vallomásai szerint a Foxconn az elmúlt években igyekezett túlárazni a munkaerő költségeit az Apple-lel szemben, olyan munkások bérét is elkérte az Apple-től, akik nem is a cég termékein dolgoztak. Állítólag az Apple kihasználatlan kapacitását rivális cégek mobiljainak a gyártására és tesztelésére használják (például a Huawei), és azt mondják, hogy a Google dolgozóit is körbevezették a 12 hüvelykes MacBook gyártósorán, még mielőtt az Apple bemutatta volna a laptopot. A Foxconn nem adta ki az Apple-nek az erről készült biztonsági felvételeket sem.

A Foxconn a jelentések szerint a minőségirányítást is alaposan megnyirbálta. Ennek ellenére az Apple legnagyobb partnere maradt, és 1 milliárd dollárt fektetett egy indiai iPhone-gyárba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről