Meglopták a PS5 brit előrendelőit

Amazon, Ezekben a márkákban bíznak leginkább a fiatalok
4. Amazon
Vágólapra másolva!
Raktári dolgozók és futárok állhatnak a szervezett akció mögött.
Vágólapra másolva!

Hazánkhoz hasonlóan az Egyesült Királyságban is most csütörtökön került piacra a PlayStation 5, a vártnak megfelelően pedig csak a sikeres előrendelést leadott vevőknek jutott a Sony új konzoljából. Vagy legalábbis tipikusan és többnyire: egy kisebb táboruk még így sem kapta meg a játékgépét, a jelek szerint ugyanis raktári dolgozókból és futárokból álló bandák szervezetten lopták a konzoljaikat.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/David Ryder

A beszámolók alapján az Amazontól és a GAME-től érkező csomagokat biztosan megdézsmálták. A lopás komoly vád, de biztosan nem átverésről van szó, ellenőrizhetetlen internetes panaszkodók mellett jó néhány a brit játéksajtóban dolgozó személyt is megkárosítottak a tolvajok.

A hírek szerint javarészt kétféle módon történt a lopás: vagy nem PlayStation 5-öt kaptak a láthatóan már felbontott csomagjukban a vevők, vagy a futár elvileg megérkezett a konzoljukkal a címükre, de a furgonban maradva kiszállítottnak jelölte a csomagjukat és továbbhajtott.

A kiszállított dobozok esetében a beléjük tett holmik jellege és állapota alapján valószínűnek tűnik, hogy raktári dolgozók állhatnak a tolvajlás mögött, például bontatlan csomagolású lábmasszírozót, grillt, ötkilós búzacsomagot, macskaeledelt kaptak a vevők. Amennyiben csak futárok állnának a lopás mögött, akkor rendkívül valószínűtlen, hogy efféle nehezékek kerültek volna a dobozokba.

A futárelhajtós lopásoknál szintén felmerül a raktári dolgozók segítsége, hiszen nincs rajta a csomagokon, hogy mi található bennük. A kiszállítói munka működése miatt valószínűtlen, hogy a futárok maguk álltak volna neki kibontogatni a gyanús csomagokat, erre műszak közben nincs idejük.

Az Amazon mostanra vizsgálatot indított az ügyben, és arra kéri az érintett vásárlókat, hogy lépjenek kapcsolatba az ügyfélszolgálatával, bár ez jó eséllyel már megtörtént. A tolvajok szinte biztosan csak rövid ideig örülhetnek a saját szórakoztatásukra vagy internetes értékesítés céljából lopott konzoljaiknak: az Amazonnak és a társainak nem tart majd sokáig a kiszállítási naplók és biztonsági kamerás felvételek alapján beazonosítaniuk a tetteseket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!