Vágólapra másolva!
Ismét megműtötték Kovács Zsófia háromszoros Európa-bajnok tornászt.

A 24 éves dunaújvárosi sportoló a közösségi oldalán számolt be róla, hogy a napokban ismét meg kellett őt műteni, s egyben jelezte, már a 2028-as Los Angeles-i olimpiára készül.

Ismét egy sikeres műtéten estem át, így már itthon folytathatom a gyógyulásomat. Úgy érzem, ezzel lezárult egy időszak és egy új indul. Hiszen senki és semmi nem állíthat meg"

 - írta Kovács.

Kovácsnak tavaly szeptemberben elszakadt a keresztszalag a térdében. A műtétje sikeres volt, a felépülése a tervek szerint haladt, de csak egy versenyen - június utolsó hétvégéjén Bukarestben - tudott indulni. Ott felemáskorláton dőlt el az olimpiai országkvóta sorsa közte és Székely Zója között - írja az MTI. 

A selejtezőben Székely pontszáma volt nagyobb, Kovács Zsófia csak első számú tartalék volt, végül mégis rajthoz állhatott a döntőben, ahol megelőzte honfitársát, ezzel kijutott a párizsi ötkarikás játékokra. 

kovács zsófia
Ismét megműtötték a tornász Kovács Zsófiát
Fotó: AFP

A francia fővárosban azonban a pódiumedzésen megsérült a műtött térde, ezért mégis Székely versenyezhetett helyette. Július végén Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya még úgy nyilatkozott: nem olyan komoly a dunaújvárosi sportoló sérülése, tudomásuk szerint húzódás és részleges térdszalag-szakadás a diagnózis, ezért nincs szüksége újabb operációra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!