Házon kívül készül majd az LG legtöbb mobilja

LG, Wing, Okostelefon, különleges, elforgatható, kijelző
A LG Wing az elforgatható képernyője révén igazán különleges.
Vágólapra másolva!
A vállalat csak a drágább modelljeit kívánja maga tervezni.
Vágólapra másolva!

Az erősen küszködő mobilgyártó szókapcsolat hallatán a többségnek valószínűleg a Sony jut az eszébe, azonban az LG-nek sincs mivel büszkélkednie, az okostelefonos divíziója 22 negyedéve veszteséges. Emiatt a leánycég már több átszervezésen és koncepcióváltáson is túl van, az éppen aktuális elképzelés eredménye, hogy idén már a legdrágább mobiljai is inkább az egyediségükkel és a trendiségükkel, mintsem a specifikációikkal próbáltak kitűnni a tömegből.

LG Wing Forrás: Origo

A Reuters beszámolója szerint most újabb fundamentális változtatást eszközölt az LG Mobile vezetősége: innentől kezdve a belépőkategóriás és középkategóriás készülékeket házon kívül kívánja terveztetni, azaz mások telefonjaira fogja rátenni a márkanevét.

A remények szerint a lépéssel jelentősen csökkennek a készülékek megtervezésével és piacra dobásával kapcsolatos költségei, így képes lesz kevesebbért többet adni a vevőknek, felvenni a harcot a kínai márkákkal.

Ennek megfelelően a jövőben csak a felső kategóriás készülékeit tervezheti házon belül az LG, hiszen a többé-kevésbé posztergyereknek mondható termékeket képes lehet olyan haszonkulccsal értékesíteni, hogy legyen értelme komoly összegeket ráfordítani a kutatási és fejlesztési munkáikra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!