Pénzt kereshetnek a Norton 360 vírusirtót használók

Ethereum illusztráció
Vágólapra másolva!
Pár kattintással nekiállhatnak majd Ethereum kriptovalutát bányászni.
Vágólapra másolva!

Váratlan és bizarr elképzelést jelentett be a NortonLifeLock, a kevésbé ismert Norton 360 biztonsági szoftvercsomag következő funkcióját az opcionális kriptobányászat jelenti majd. Elsőként Ethereumot tudnak majd előállítani a számítógépük videovezérlőjének közreműködésével az érdeklődők, de idővel bővülhet a támogatott kritpovaluták köre. A szoftvercég a jelek szerint azzal kívánja reklámozni a fizetős termékét, hogy pénzt kereshetnek vele a felhasználók.

A kép csak illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ötlet elsőre akár zseniálisnak is tűnhet, azonban jelen pillanatban akad vele egy jelentős probléma: a felhasználók nagyobbik részének nagyon jó eséllyel nincs olyan számítógépe, amelyen elfogadható sebességgel és gazdaságon lehetne Ethereumot bányászni. Persze nem érdemes elfelejteni, hogy folyamatban van a kriptovaluta előállításának drámai megreformálása, a proof-of-stake rendszerre való átállással nem lesz többé szükség jelentős számítási teljesítményre a bányászathoz.

A Norton Crypto funkció a következő hetekben válik majd általánosan elérhetővé a Norton 360 biztonsági csomagban. Az esetleg sikeresen megkeresett kriptovalutát a felhasználók online fiókjaiba menti, és egyelőre nem világos, hogy az onnan történő elutaláskor kíván-e jutalékot kérni a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!