Sikerrel kóstolgatják a GeForce-ok védelmét a kriptobányászok

nvidia geforce rtx 3080 ti videokártya grafikus kártya
NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti
Vágólapra másolva!
Sikerült az Ethereum bányászatakor visszaállítani valamennyit az elvett sebességből.
Vágólapra másolva!

Az NVIDIA immáron hónapok óta próbálja különleges kártyákkal kiszolgálni a kriptobányászokat, a CMP-szériás termékek eladásainak felturbózása érdekében pedig mesterségesen a felére korlátozta a főként fogyasztóknak szánt GeForce RTX 3000 videókártyák javán a kriptobányászat sebességét.

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti Forrás: NVIDIA

Privát bányászcsoportok már korábban is állították, hogy valamilyen mértékben sikerült kijátszaniuk ezt a mesterséges lassítást, most pedig az ingyen elérhető NBMiner bányászalkalmazás készítői is ezzel álltak elő. A vasárnap kiadott 39-es főverzióra frissítést követően az Ethereum előállításakor lehet előrelépés, az 50%-os lassítást sikerült olyan 30%-ra redukálniuk, ami számottevő előrelépés.

Az NVIDIA jó eséllyel nem lesz képes mit kezdeni a helyzettel: egy driverfrissítéssel feltehetően letilthatja a bányászok trükközését, azonban nem kényszerítheti őket az újabb meghajtóverzió használatára. Maximum a jövőbeli videókártyáiban lesz képes kikényszeríteni a védelmet, hiszen azokhoz nem lesz elérhető olyan driver, amelyben ne lenne benne a mitigáció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!