A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Leváltja az elavult 108 megapixeles kamerát a Xiaomi Mi 11 Pro

Vágólapra másolva!
Ellentmondásosak a jelentések arra vonatkozóan, hogy 50 vagy 200 megapixeles kamerával újít a Xiaomi.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi tavaly december végén elsőként mutatott be Snapdragon 888-as csúcsmobilt a Mi 11 formájában, ami remek ár-érték arányú készülék lett. Európában persze nagyságrendekkel drágább lesz, mint Kínában, de remélhetőleg nem kerül majd 1000 euróba. Már csak azért is érdekes kérdés ez, mert a Mi 11 Pro bemutatója elmaradt.

Forrás: sami tech tips

A pletykák szerint ennek debütálására valamikor februárban számíthatunk, és a Pro modell komoly frissítéseket hoz, többek között kamera terén is. Mindez azért is fontos, mert a Mi 11 egy többször újrahasznosított 108 megapixeles fő kamerát kapott, ami ugyanazt a szenzort használja, mint a 2019-es, sokkal olcsóbb Mi Note 10. A nagy számokkal sokakat levett a lábáról a Xiaomi, a mögöttes technológia és a képminőség azonban már nem olyan lehengerlő.

Állítólag a Mi 11 Pro készülékhez tartogatja a jó kamerát a Xiaomi. Arról viszont megoszlanak a vélemények, hogy mekkora szenzort választott a cég. Az egyik jelentés szerint a Samsung 50 megapixeles S5KGN1 szenzorára szavaztak, ami nagyobb pixelméretekkel dolgozik. A másik jelentés szerint pedig a Samsung hamarosan debütáló, 200 megapixeles kameraszenzorát építik be a Mi 11 Próba.

Mindkettő hihető lenne: a csak Kínában megjelent Mi 10 Ultra ugyanis 48 megapixeles fő kamerát kapott, és sokkal jobb lett, mint a gyártó korábbi próbálkozásai. Ellenben az is nyílt titok, hogy a Xiaomi hajszolja a minél nagyobb számokat a marketing érdekében. Reméljük, hogy összességében versenyképes megoldást tesznek le az asztalra, és az nem kerül majd 1500 euróba Európában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!