Vágólapra másolva!
Viszont még a Pixel mobilok tulajdonosainak is heteket kell várniuk rá.
Vágólapra másolva!

Az előzetes pletykáknak megfelelően a Google elérhetővé tette az Android 12 első stabil változatát a projekt forráskódjának tárolójában, azaz lényegében megjelent a mobilos rendszer idei iterációja. Ettől függetlenül a gyakorlatban még egyetlen készülékre sem telepíthető, szokásától eltérően a saját Pixel okostelefonjaira sem adta ki azonnal a vállalat, mivel további reszelésekre és javításokra van szükség, pár héten belül válnak majd telepíthetővé rájuk a legújabb Androidot hozó frissítések.

Android 12 Forrás: Google

Az elmúlt években megszokotthoz hasonlóan az Android 12 sem hoz eget rengető újdonságokat, a fejlesztők inkább csak reszeltek valamelyest a kinézetén, apró-cseprőnek titulálható fejlesztésekkel próbálták jobbá tenni az általa nyújtott élményt és funkcionalitást, az említésre méltó részletekről az itt olvasható cikkünkben már beszámoltunk.

A nagynevű androidos mobilgyártók természetesen már dolgoznak az Android 12-t hozó frissítéseken, cégenként erősen eltér majd, hogy hány meglévő készülékre és mikor jelenik majd meg. Idén javarészt csak a legújabb csúcsmobilok esetén lehet számítani a frissítések elérhetővé válására, a régebbiekre és a megfizethetőbb eszközökre várhatóan csak jövőre érkezhet meg a legújabb Android.

Sajnos előfordulhat olyan is, hogy a gyártó alapvetően elkészíti egy bizonyos mobiljára az Android 12-t, ám a szolgáltatóktól vett modellekre nem érkezik meg a frissítés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről