Itt az első teljes szénszálas borítású mobil

carbon 1 mk ii szénszál
Carbon 1 MK II
Vágólapra másolva!
Meghökkentően könnyű és karcsú a különleges házának köszönhetően.
Vágólapra másolva!

Világszenzáció telefont jelentett be a német Carbon Mobile nevű gyártó, a Carbon 1 MK II névre keresztelt készüléke a világ első tisztán szénszálas házú okostelefonja. Ez azért óriási áttörés, mert a szénszálas anyagok alapvetően blokkolják a vezeték nélküli jeleket, a gyártó szakemberei több évnyi kutatási és fejlesztési munkával oldották meg ezt a jelen esetben kritikus problémát.

Carbon 1 MK II Forrás: Carbon Mobile

A különleges burkolatától eltekintve a Carbon 1 MK II aránylag visszafogott: 6"-es és 1080×2160 pixeles AMOLED érintőkijelzőt kapott Gorilla Glass Invictus üveggel, az előlapi kamerája 20 MP-es, a hátlapján pedig kettő 16 MP-es szenzor található.

A meghajtásáról a MediaTek Helio P90 rendszerlapka gondoskodik, a memóriája 8 GB, a háttértára pedig 256 GB kapacitású, az utóbbi bővíthető a SIM2 foglalatba helyezhető microSDXC-kártyával. Az akkuja 3000 mAh-es, fél óra alatt nulláról 50 százalékra tölthető.

Házának köszönhetően a Carbon 1 MK II csak 6,3 mm vastag és 125 gramm súlyú.

Az okostelefon Android 10-zel kerül piacra, de biztosan frissíthetővé válik az Android 11-re, két évnyi szoftverfrissítést és havi biztonsági javításokat ígér hozzá a Carbon Mobile. Az oldalt lévő ujjlenyomat-olvasóval szerelt készülék a következő hetekben elsőként Németországban válik elérhetővé, az ára pedig 800 euró, avagy 291 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről