Bekerülhet az utolsó szeg a Windows 7 koporsójába

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Ballmer bemutatja a Windows 7-t
Microsoft CEO Steve Ballmer officially kicks off the worldwide availability of Windows 7, the company's highly-anticipated next-generation operating system on October 22, 2009 in New York. Microsoft's much-heralded Windows 7 makes its global debut as the US software giant seeks to move past the disappointment of the previous generation computer operating system Vista. AFP PHOTO TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Meghökkentően sok a rendszeren ragadt felhasználót hozott lázba a Windows 11.
Vágólapra másolva!

Érdekes felméréssel rukkolt elő órákkal a Windows 11 hivatalos bejelentése előtt a Windows Report. A 8344 fős nemzetközi mintán elvégzett online kutatása szerint amennyiben a Microsoft ingyen felajánlja számukra a Windows 11-re való frissítés lehetőségét, akkor a megkérdezettek 65 százaléka hajlandó lesz élni az ajánlattal. Ennek előzménye, hogy a rendszer kiszivárgott bétájában lévő információk szerint a Windows 7-et vagy újabbat használók számára ingyenes lehet az új rendszer.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A kutatásban résztvevők harmada szerint a Microsoft egy teljesen új és különálló operációs rendszert tervez leleplezni, a felük gyorsabb és továbbfejlesztett grafikus kezelőfelület szeretne látni benne. Az adatvesztéstől való félelem a felhasználók 9%-át akadályozza meg az újabb Windowsra való frissítésben, 8% pedig hajlandó lenne új eszközt vásárolni a következő Windows használata érdekében.

A Windows 7-ről való jelentős váltási szándék nem meglepő, hiszen a kiterjesztett terméktámogatása 2020. január 14-én megszűnt, azóta csak egyes vállalati ügyfelek kapnak biztonsági frissítéseket hozzá, így veszélyes üzemmé vált a rendszerrel szerelt számítógépen internetezni, azon érzékeny adatokat tárolni. Emellett lassan nő az olyan alkalmazások tábora is, amelyek már nem támogatják a Windows 7-et, egyeseknek ez is problémát okozhat.

A Gemius Ranking adatai szerint hazákban a vezető számítógépes operációs rendszer a Windows 10 (70,11%), a második legnépszerűbb a Windows 7 (17,81%), a harmadik helyen pedig 5,3 százalékkal a macOS található. Ezeken túl említésre méltó részesedése csak a Windows 8.1-nek (3,91%) és a Linuxnak (1,52%) van.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!