[Frissítve] Tényleg visszatér a legendás 3dfx márka

3dfx
3dfx
Vágólapra másolva!
Elsőként videókártyákat kíván piacra dobni a régi-új gyártó.
Vágólapra másolva!

[Frissítés] Összeomlott a régi motoros számítógépezők álma, kamunak bizonyultak a 3dfx húsz év utáni visszatérésével kapcsolatos hírek. A Twitter által mostanra felfüggesztett @3dfxofficial fiók készítője tréfának szánta a megosztott információkat: azt a benyomást keltette, hogy egy ügyeskedő céghez került a 3dfx márka használati joga, amely white label termékekre kívánja rátenni a nevet, hogy hasznot húzzon annak ismertségéből. Ez egyébként nem tűnik elvetélt ötletnek.

[Eredeti hírünk alant]

Néhány nappal ezelőtt bejárta a világsajtót a hír, miszerint valaki létrehozott egy hivatalosnak mondott twitterfiókot a két évtizede megboldogult 3dfx gyártó nevében, és nagy visszatérést ígért. A márkát nem ismerők számára a 3dfx dobta piacra a múlt évezred végén az első 3D-gyorsításra önállóan képes videókártyákat a fogyasztói piacon, ám a Voodoo termékcsaládját gyorsan kivéreztették az újonc NVIDIA sokkal jobb GeForce modelljei.

3dfx Forrás: 3dfx / Twitter

A többség erős kétkedéssel fogadta a visszatérésről szóló bejelentést, ám a twitterfiók most friss információkkal szolgált az ügyben. A tájékoztatás szerint a 3dfx márka és a megmaradt szellemi tulajdonai 2021. július 23-án Jansen Products nevű, újonnan alakult, San Franciscó-i székhelyű befektetőcég kezébe kerültek. A márka idén télen kíván visszatérni a videókártyák piacára, majd később az okostelefonos, okostévés és hangrendszeres piacra is betörne.

Csütörtökön elméletileg további információk is érkeznek majd a témában, ám jelenleg az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a 3dfx márkanév új tulajdonosa csak rá kívánja tenni a nevét és a logóját mások termékeire, meglovagolná a brand régi dicsőségét.

Hamarosan kiderül, hogy ennél többről van-e szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről