Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Három nulladik napi hibát javított a Microsoft

windows 10 may 2019 update
Windows 10 May 2019 Update
Vágólapra másolva!
Állítólag sikerült megoldania az összes ismert nyomtatós sérülékenységet.
Vágólapra másolva!

Megérkeztek a Microsoft legújabb hibajavító keddes frissítései, augusztusban a cég 44 sebezhetőséget foltozott be a Windowsban és az egyéb támogatott termékeiben, amelyek közül 7 kritikus, 37 pedig fontos besorolást kapott az illetékesektől. A kritikusak közül három nulladik napi sebezhetőség, egyet pedig biztosan kihasználnak aktív támadások során a hackerek.

A kép csak illusztráció Forrás: Microsoft

A mostani hibajavításokkal újabb fejezetéhez ért a Microsoft nyomtatási szolgáltatásokkal kapcsolatos vesszőfutása, elméleti síkon mostanra minden ismert sebezhetőséget sikerült ilyen vagy olyan módon javítania, és minden típusú nyomtató megfelelően működik. Az utóbbi nem volt folyamatos jelleggel magától értetődő az elmúlt hónapokban, a sebezhetőségekre kiadott javítások miatt egyes modellek kék halál képernyőket okozhattak, mások szimplán megtagadták a működést.

A Microsoft legújabb hibajavításai a Windows Update frissítőszolgáltatáson keresztül telepíthetőek, alapértelmezett beállítások mellett a Windowsok rövidesen automatikusan installálják azokat. Aki ellenőrizné, hogy települtek-e már a javítások, az a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság részében találja meg a Windows Update kezelőfelületét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről