Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Valójában egy Exynos chip lehet a Google egyedi Tensor lapkája

Google Pixel 6 széria
Vágólapra másolva!
Egyedileg tervezett Tensor chippel érkezik idén a Google Pixel 6 széria, a lapka azonban valójában egy Samsung Exynos SoC lehet.
Vágólapra másolva!

Mióta a Google hivatalosan is megerősítette, hogy idén ősszel dobja piacra a Pixel 6-ot és a Pixel 6 Pro mobilt, megy a találgatás, hogy vajon a Samsung gyártja-e a készülékek egyedi Tensor lapkáját. A Tensor rendszerchip a legutóbbi pletykák alapján azonban valójában egy átcímkézett Samsung Exynos SoC.

Egészen pontosan a több mint egy éve készülő Exynos 9855-ről van szó, amelyet Whitechapel kódnév alatt is emlegettek már. Ugyanígy hivatkoznak a Google-ön belül a Tensorra.

Google Pixel 6 széria Forrás: google

További érdekesség, hogy állítólag a Tensor ugyanakkor készült, mint az Exynos 9925 – ez utóbbi pedig Exynos 2200 néven kerülhet bele a jövő évi Galaxy S22 modellekbe, AMD GPU-val. A Tensor ugyanakkor közelebb állhat a Galaxy S21 szériában dolgozó Exynos 9840-hez, vagyis az Exynos 2100-hoz. A mostani jelentés alapján a Samsung nem csak a Tensor chip gyártásában segíti a Google-t, a fejlesztés kezdete óta együttműködhet a két fél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről