Jöhetnek az 500 Hz sebességű monitorok

boe monitor
Full HD felbontásban 500 Hz frissítési sebességre képes a BOE kijelzőpanelje
Vágólapra másolva!
Jelenleg ennek úgy a kétharmadát tudják a leggyorsabb gamer kijelzők.
Vágólapra másolva!

Világelső monitor prototípusát mutatta be a napokban a kínai BOE paneltervező cég, a 27 hüvelykes és 1920×1080 felbontású eszközében a világ első 500 Hz képfrissítési sebességre képes TFT panelje dolgozik. Kontextusként a jelenlegi legfürgébb gamer monitorok 360 hertzesek, azaz másodpercenként 360 képkockát képesek megjeleníteni.

Full HD felbontásban 500 Hz frissítési sebességre képes a BOE kijelzőpanelje Forrás: BOE

Egyelőre nem világos, hogy a BOE elképesztő sebességű panelje mikor válhat elérhetővé a fogyasztói piacon megjelenő termékekben, az említett paramétereken kívül pedig csak annyi derült ki róla, hogy 1 ms válaszidejű és 8 bites színmélységű. Az utóbbi azt jelenti, hogy 16,7 millió színárnyalatot képes megjeleníteni, szemben a 10 bites panelek 1,07 milliárdjával, bár ez nem probléma, hiszen profi grafikusok helyett az esportolók krémjének lett kitalálva.

A kinek való kérdést firtatva érdemes megjegyezni, hogy az átlagos gamerek számára valószínűleg semmi értelme sem lesz 500 Hz-es monitorra beruházniuk, a tapasztalatok szerint 144 Hz felett a többség már kevés előrelépést észlel a mozgás folytonosságában.

Ráadásul bivalyerős PC is kell az efféle monitorok képességeinek kihasználásához, ami még békeidőkben sem olcsó mulatság.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről