Még rosszabb lesz a Facebook és az Instagram

Zuckerberg, Facebook
Facebook's CEO Mark Zuckerberg delivers his speech during the VivaTech (Viva Technology) trade fair in Paris, on May 24, 2018. (Photo by GERARD JULIEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Csökkenni fog a követett személyektől származó tartalmak aránya a hírfolyamokban.
Vágólapra másolva!

Egyre látványosabbá válik a Facebook és az Instagram küszködése, egy évtizednyi folyamatos bevételnövekedés után az idei második negyedévben az anyacégükként működő Meta bevétele 1% mínusszal 28,8 milliárd dollárra csökkent, míg a haszna 36% mélyrepüléssel 6,7 milliárd dollárra esett. A Mark Zuckerberg metaverzumos álmainak megvalósításáért felelős Reality Labs üzletág önmagában 2,8 milliárd dollár veszteséget hozott össze három hónap alatt.

Nem hatja meg Mark Zuckerberget, hogy a felhasználók látszólag java szerint rossz irányba halad a Facebook és az Instagram Forrás: AFP/Gerard Julien

Mindezek után Mark Zuckerberg most azonnali lépéseket jelentett be, állítása szerint 2023 végéig a Facebook és az Instagram hírfolyamaiban a jelenlegi duplájára fog emelkedni a felhasználók által nem követett személyektől származó posztok száma. A Facebook hírfolyamában jelenleg 15% körül van az ismeretlenektől származó tartalmak aránya, míg az Instagramon ennél magasabb az érték.

A facebookozók és instagramozók kevesebb tartalmat látnak majd az ismerőseiktől és az általuk érdekesnek vélt felektől, helyette még több ismeretlen tartalomforrást tukmál majd rájuk a Meta.

A lépés meglepő annak fényében, hogy már az elmúlt időszakban sem lehetett jó szót hallani az ismeretlen tartalmak hírfolyamokban való egyre növekvő aránya kapcsán, és Zuckerberg mostani bejelentésére is egyöntetűen negatív visszajelzések érkeztek a média és a felhasználók részéről.

További érdekesség, hogy Zuckerberg pár nappal ezelőtti tájékoztatása alapján heteken belül két hírfolyamos működésre áll át a Facebook, elméleti síkon az egyikben az ismeretlenektől ajánlgatott tartalmak jelennek majd meg, a másikban pedig az ismerősök, csoportok, kedvelt oldalak bejegyzései lesznek láthatóak.

Zuckerberg mostani szavaiból nem zárható ki, hogy mégis lesznek ismeretlenektől származó, gépi ajánlású tartalmak a másodikban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!