Októbertől emelkednek az App Store árai

Apple App Store
Vágólapra másolva!
Univerzális emelést hajt végre az Apple, a magyarok egyelőre örülhetnek.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt az Apptopia jóvoltából kiderült, hogy az elmúlt körülbelül egy év során az App Store-ban szoftvereket kiadó fejlesztők a saját hatáskörükben átlagosan 40%-kal emelték az appjaikban és a mobiljátékaikban található mikrotranzakciók árait. A folyamat jóval az idei inflációs probléma előtt kezdődött, elsősorban az Apple egyik magánszféravédelmi fejlesztése indította el a trendet.

A mostani emelésért az infláció tehető felelőssé Forrás: Shutterstock

Most az Apple maga jelentette be univerzális áremelést az App Store-ban, októbertől kezdve az összes euró pénznemet használó országban, továbbá Chilében, Dél-Koreában, Egyiptomban, Japánban, Lengyelországban, Malajziában, Pakisztánban, Svédországban, és Vietnámban is drágulni fognak az appok és az in-app vásárlások. Vietnám esetében elsősorban az adózási környezet változása áll a helyzet mögött, míg a többi országban az infláció okolható a helyzetért.

Magyarországon forintban kell fizetni az App Store-ban, így a hazai mobilozók és számítógépezők egyelőre megúszták az emelést.

Az árak növelésének mértéke nem lesz túlságosan borzasztó, de mindenképp jelentős változásról beszélünk: az eurózónában az eddigi 0,99 eurós vásárlások októbertől 1,19 euróba kerülnek majd, míg a 9,99 eurósokból 11,99 eurósokat farag az Apple.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről