28 óra üzemidőt ígér a különleges ThinkPad laptop

lenovo thinkpad x13s
Lenovo Thinkpad X13s
Vágólapra másolva!
Snapdragon rendszerlapkát használ a Windows 11 Pro rendszerű X13s modell.
Vágólapra másolva!

Számos új noteszgéppel érkezett a Mobil Világkongresszusra a Lenovo, a legérdekesebb mind közül az elsősorban üzleti ügyfeleknek szánt Thinkpad X13s. A vállalat szerint ez lesz az első Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 3 rendszerlapkát használó noteszgép a piacon, az Intel és az AMD technológiáinak mellőzése általános használat mellett állítólag 28 órás akkus üzemidőt tett lehetővé.

Lenovo Thinkpad X13s Forrás: Lenovo

A rendkívüli üzemidő nem csak a kis fogyasztású elektronika és aránylag nagy akku párosításának köszönhető, a Lenovo szerint az energiatakarékosság jegyében a laptop képes erősen lecsökkenteni a kijelző fényerejét, ha nincs előtte felhasználó, vagy egy bizonyos ideig nem néz rá a kijelzőre. A magnéziumfedeles gépbe 13,3 hüvelykes és 1920×1200 pixeles IPS kijelző került, felette pedig egy-egy 5 megapixeles webkamera és infravörös kamera kaptak helyet.

Az opcionálisan extraként minden frekvenciát támogató 5G-modemmel is elérhetővé váló laptop további specifikációi közül kiemelhető az 1 kilogramm körüli súly, az akár 32 GB memória, a maximum 1 TB-os SSD, a két darab USB 3.2 Type-C csatlakozó, továbbá a Windows 11 Pro rendszer.

A Lenovo ThinkPad X13s májusban elsőként az Egyesült Államokban kerül majd piacra, a kezdőára 1099 dollár, nettó 364 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!