Fontos szakadékot áthidaló frissítést kapott a Google üzenetküldője

Google Messages
Vágólapra másolva!
A Google Messages ezentúl emojikként jeleníti meg az Apple iMessage-en át továbbított reakciókat.
Vágólapra másolva!

Nem gondolnánk, hogy az állandó nagy bejelentések és nyereségek, fejlesztések mellett még mindig itt tartunk, de az elmúlt hónapok tanulságai alapján erősen megosztja az embereket a zöld és kék buborékok témája, vagyis, hogy valaki iPhone mobilon használ iMessage üzenetküldőt vagy pedig androidos eszköze van.

Értelemszerűen az Apple-nek egyáltalán nem érdeke a kompatibilitási problémák megoldása, közös szabványokat támogatása, de a Google jóvoltából most történt némi előrelépés a keresztplatformos üzenetküldésben.

Google Messages Forrás: Google

Az eredetileg SMS-ek kezelésére kitalált, androidos Google Messages app ugyanis immáron képes megjeleníteni az iPhone-okról küldött reakciókat, emojik formájában. Első körben kizárólag az angol nyelvű eszközöknél kapcsolják be az újítást. Emellett a megosztott videók Google Fotók-linkként továbbítódnak, vagyis az iPhone-felhasználók többé nem MMS-minőségű, homályos pacát kapnak. A fotóküldést is ehhez igazítják a jövőben. A Google egyébként burkoltan kritizálta az Apple-t, amiért a mobiliparral ellentétben nem hajlandó támogatni az RCS-t, így nem segít jobbá, biztonságosabbá és interaktívabbá tenni az üzenetküldést, eszköztől függetlenül.

A Messages további apró újításokat is kapott, mint automatikus üzenetrendezés, jelszóüzenetek automatikus törlése, válaszemlékeztetők, szülinapi emlékeztetők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről