A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

119 sebezhetőséget javított a Microsoft

windows update
119 sebezhetőséget szüntetett meg a 2022. áprilisi hibajavító keddjén a Microsoft
Vágólapra másolva!
Közülük kettő nulladik napi, az egyik aktív kihasználás alatt áll.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint kedd este a Microsoft kiadta a havi rendszeres biztonsági javításait a támogatott Windowsokhoz és egyéb termékeihez, az Edge böngészőben foltozott 26 sebezhetőséget nem számítva 119 sérülékenységet szüntetett meg bennük.

119 sebezhetőséget szüntetett meg a 2022. áprilisi hibajavító keddjén a Microsoft Forrás: Origo

Ezek közül távoli kódfuttatási lehetőség miatt tíz kritikus besorolást kapott, kettő pedig nulladik napi, azaz a javításaik kiadása előtt megkezdődött a kihasználásuk, vagy elérhetővé vált a kiaknázásukhoz szükséges információ. A két nulladik napi közül a Microsoft tudomása szerint csak az egyik áll aktív kihasználása alatt, ezt a múltban már kétszer is próbálta sikertelenül javítani, remélhetően a mostani harmadik kísérlete végre sikerrel jár.

A szokásosnak megfelelően a Windows 10 és Windows 11 biztonsági frissítések mellett egyéb hibajavításokat is kapott, plusz az utóbbiban könnyebben átállíthatóvá vált az alapértelmezett böngésző. A frissítések napokon belül maguktól települnek, az installációjuk megsürgetése a Gépház alkalmazás Windows Update részében lehetséges.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!