Megszűnt a Galaxy Note 9 támogatása

samsung galaxy note 9 s pen
Samsung Galaxy Note 9
Vágólapra másolva!
Az utódja pedig mostantól kezdve sokkal ritkábban kap majd biztonsági frissítéseket.
Vágólapra másolva!

Újabb csendes gyászhírt szúrtak ki a Samsung szoftverfrissítésre jogosult mobilokat felsoroló webhelyén a sasszeműek, a gyártó megszüntette a 2018 augusztusában piacra dobott Galaxy Note 9 egykori csúcsmobil támogatását, innentől nem érkeznek rá előre tervezett rendszerfrissítések.

Várhatóan sokáig nem lesz gyakorlati jelentősége a frissítések hiányának Forrás: Samsung

A népszerű okostelefon annak idején még Android 8.1 rendszerrel előtelepítve került piacra, az évek során a Samsung az Android 10 és OneUI 2.5 kombinációig frissítette, azóta csak androidos biztonsági javítások érkeztek hozzá. A feltehetően legutolsó frissítés augusztus közepén készült el a mobilhoz, ez a 2022. júliusi hibajavítási szintre hozta fel az Androidját.

A szoftveres támogatás megszűnése ellenére a Note 9 továbbra is tökéletesen használható marad, várhatóan évekig semmiféle gyakorlati problémát sem jelent majd a frissítések hiánya.

A Galaxy Note 9 támogatásának megszüntetésével párhuzamosan az utódját használók is rossz hírt kaptak, innentől kezdve havi helyett csak negyedéves rendszerességgel készülnek androidos biztonsági frissítések a Galaxy Note 10-hez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!