A tavaszi allergia ellen az otthoni légszűrők jelenthetnek megoldást

Dyson PH09, Purifier, Hot+Cool, Formaldehyde, légszűrő
Dyson PH09 - Purifier Hot+Cool Formaldehyde.
Vágólapra másolva!
A pollenek mellett az állatszőröket és a kellemetlen szagokat is eltávolítja az otthununk levegőjéből a Dyson légszűrője, ami a hűvös tavaszi napokon be is fűtheti egy-egy szobánkat.
Vágólapra másolva!

A Dyson egyike a kevés talpon maradt európai háztartási gép gyártó cégnek. Sőt, a vállalat egyike a kifejezetten erős, megkerülhetetlen cégeknek a maga kategóriájában. Ez nem véletlen, hiszen a brit konszern rengeteget költ fejlesztésekre, másrészt ügyesen ismerte fel a dizájn fontosságát. Igazán egyedi termékkel vannak jelen a piacon, és képesek izgalmas megoldásokkal előállni olyan területeken is, amiket hajlamosak vagyunk unalmasnak minősíteni.

Dyson PH09 - Purifier Hot+Cool Formaldehyde. Forrás: Origo

Erre tökéletes példa a Dyson PH09, ami az otthoni ventilátorok, légtisztítók táborát erősíti, és aminek már külsején is látszik, hogy nem egy mindennapi darabról van szó. A készülék meglehetősen méretes, közel egy méter magas, az átmérője durván harminc centiméter. Úgy néz ki, mint egy modern szobor.

Ventilátor

Hiányoznak a megszokott lapátok, a levegőt az ovális felső részbe vájt lyukakon fújja ki, ami sokkal futurisztikusabbá teszi a megjelenést, és nem utolsó sorban a működés is halkabb. Viszont ez a megoldás a teljesítményére nincs hatással, hiszen az alsó részbe épített motor másodpercenként 350 liternyi levegő átmozgatására képes, ami ebben a kategóriában kimagasló értéknek minősül. Ez a funkció a nyári forróságban igen jól jöhet, hiszen pusztán a légmozgás hűsítő érzést okoz.

Kellemesen hűsít, de ha kell, melegít is. Forrás: Origo

Ha viszont tavasszal, vagy ősszel használja az ember, akkor is kiváló szolgálatot tehet, ugyanis a Dyson PH09 képes a levegő felfűtésére is. Ebben beépített analizáló rendszere segíti és így a kívánt szobahőmérséklet elérése után leállítja a melegítést, illetve tartja is a hőmérsékletet. Csodákat persze ne várjunk egy ekkora készüléktől, de egy-egy szobában kellemes meleget tud varázsolni, ha a tavaszi változatos időjárás éppen hűvösebbre fordulna, de a teljes lakás fűtését már nem akarjuk elindítani.

Légszűrő

A Dyson PH-09-est ellátták egy komplex, több lépcsős, Hepa H13 szabványú szűrőrendszerrel is. Ez a független laboratóriumi tesztek alapján képes a levegőben lévő mikroorganizmusok, baktériumok, allergének és vírusok 99,9 százalékának kiiktatására.

Tehát konkrétan az egészségünket is védhetjük vele, az allergiások számára pedig a nyugalom szigetévé varázsolhatja a lakást.

A termék akár a kifejezetten kicsi, csupán 0,1 mikron átmérőjű részecskékkel is megbirkózik egyébként. Sőt, a katalitikus szűrője folyamatosan csapdába ejti és átalakítja a formaldehid részecskéket vízzé és szén-dioxiddá. Nem utolsó sorban ennek révén képes a kellemetlen szagok semlegesítésére is.

Fejlett tisztító rendszerrel rendelkezik. Forrás: Origo

A szűrőrendszer tisztítása pedig pofonegyszerű. Ehhez nem szükséges se szerelő, se speciális szerszám, bárki végre tudja hajtani.

Okos!

A termék ezen kívül más különlegességet is tartalmaz. Találhatóak benne a levegő minőségét vizsgáló szenzorok, amelyek folyamatosan gyűjtik az adatokat. Ezeket pedig meg is tudja jeleníteni a színes kijelzőn, sőt át is tudja küldeni őket okostelefonra. A mobilon futó Dyson applikáció révén pedig ezek bármikor, akár valós időben is megtekinthetőek.

Az LCD kijelző igen hasznos lehet. Forrás: Origo

A felhasználó tehát akár a világ másik végéről ellenőrizheti, hogy milyen a levegő az otthonában. És ez még nem minden, ugyanis távolról ily módon, tehát mobilról vezérelhető is az eszköz. Tehát például be lehet kapcsolni a párásítást, lehet növelni a ventilátor teljesítményét, de akár le is állítható az eszköz. Az alkalmazás természetesen magyar nyelven is kommunikál, és abszolút felhasználóbarát a kezelése. Természetesen jár mellé egy távirányító is, így hagyományos módon is vezérelhető.

Összegzés

A Purifier Hot+Cool Formaldehyde fantázianevű Dyson PH09 egy igazán érdekes technológiákkal és funkciókkal telepakolt eszköz. Tökéletesen megmutatja, hogy az evolúció egy ilyen termékcsaládban sem állt le, és hogy lehet mindig lehet újat mutatni. Ráadásul az extra szolgáltatásainak jó része kifejezetten hasznos, hozzáadott értéket jelent. A dizájnja szerintünk fantasztikus, egy igazi státuszszimbólum eszközről van szó. Egyetlen hátránya csak borzalmasan magas ára, ami jelenleg 350 000 forint és ezzel valószínűleg be is határolja a saját célcsoportját. Aki viszont úgy dönt, hogy beruház egy ilyen csúcskészülékre, az biztosan nem fog csalódni benne.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről