[Frissítve] Extrém akkumerülést okozhat a Google mobilapp

Google Pixel 7 Pro
Vágólapra másolva!
Látszólag csak a vállalat saját készülékeit használókat érinti a súlyos hiba.
Vágólapra másolva!

Rendszeresen visszatérő problémát jelentenek a váratlanul gyorsan merülni kezdő okostelefonok, a helyzet mögött az operációs rendszerhez vagy az alkalmazásokhoz kiadott frissítések átmeneti vagy hibás működése áll. Nemrég a Samsungnál akadt némi probléma, egyes Android 13-ra frissített mobilokon a gyári billentyűzet okozott óriási akkumerülést, most pedig a Google Pixel 6 és Pixel 7 készülékek tulajdonosai jártak pórul.

Google Pixel 7 Pro Forrás: Google

A panaszaik alapján a készülékeik az elmúlt napokban extrém szinten melegedni kezdtek, miközben mélyrepülés kezdődött az akkus üzemidejükben. Az érintettek többek közt olyanokat állítottak, hogy egy óra alatt akár 20% is eltűnt az akkujuk töltöttségéből, kénytelenné váltak naponta többször tölteni a készülékeiket, továbbá a melegedés miatt nem tudták vezeték nélküli tölteni a mobiljaikat.

A hiba okát gyorsan leleplezte az Android akkukezelője, a Google mobilalkalmazás folyamatos és érthetetlen processzorterhelést okoz a készülékeiken. Házilagos megoldás látszólag nincs a problémára, volt aki gyári alaphelyzetbe állította a készülékét, de az újbóli beállítása és a rajta futó appok naprakészre frissítése után azonnal visszatért a hibajelenség.

A jelek szerint csak a Google képes megoldani a gondot, a javítás megérkezéséig a hibát tapasztalók kénytelenek türelmet gyakorolni, és persze gyakran töltögetni a mobiljaikat.

Frissítés: a hírek szerint a Google képes volt egy szerveroldali frissítéssel megoldani a problémát. Akinél nem szűnt volna meg a jelenség, az próbálja meg újraindítani a mobilját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről