Gamerek, geekek, e-sport rajongók találkoztak a hétvégi PlayIT-en

PlayIT Show, 2019. november 23., Hungexpo
Vágólapra másolva!
Gamerek, geekek, e-sport rajongók, népszerű anime- és játékszereplőknek öltözöttek gyűltek össze szombaton a Millenárison, ugyanis itt volt az őszi PlayIT Show.
Vágólapra másolva!
PlayIT Show, 2019. november 23., Hungexpo Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az Esport1 szervezi innentől a PlayIT-t és a Budapest Comic Cont - tudta meg a Világgazdaság. Ugyanis felvásárolta a PlayIT-t, a Budapest Comic Cont és a Mineshow-t szervező céget az Esport1 Kft. Ezzel létrejött a PlayIT Entertainment Kft., amely a jövőben ezeknek a rendezvényeknek a megszervezésével és lebonyolításával foglalkozik. A cél az, hogy minél szélesebb körben biztosítsanak találkozási lehetőséget a gaming iparág résztvevőinek. A megállapodás értelmében a PlayIT Entertainment Kft. az Esport1 leányvállalataként szervezi majd a jövőben a hazai gaming- és szórakoztató rendezvényeket, a korábbi menedzsmenttel közösen dolgoznak tovább a meglévő és az új termékek fejlesztésén.

PlayIT Show volt szombaton

Magyarország legnagyobb játék kiállításán és vásárán a gaming szerelmesei kockulhattak, tele érdekes vendorokkal, a legkedveltebb magyar streamerekkel és influenszerekkel.

Az egyik fő program, a Gamer 3 Próba volt, ahol most értékesnyeremény üthette a látogatók markát: ugyanis 2 millió forint összdíjazású, kihívásokkalés versenyekkel teli megmérettetésen vehettek részt itt. Akik csak a játék öröméért mentek, azok is sok olyan érdekes játékot próbálhattak ki mint a VR Stand, különböző retro PC játékok & szimulátorok.

PlayIT Show, 2019. november 23., Hungexpo Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Nagyszínpadon volt Gamer Kvíz, NMHH: Digitális arénák: A videójáték, mint versenysport? Kerekasztal beszélgetés szakértőkkel. De itt rendeték meg a cosplay versenyt és E-Sport kerekasztalt is.

PlayIT Show, 2019. november 23., Hungexpo Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) standjánál volt családi 5 próba. A játék célja, hogy megtalálják azt a családot, akik a legjobban működnek, mint csapat. Ügyességi, logikai, és játékos feladatokban kellett helytállniuk. A családokon belül mindenki próbálkozhatott, de csak a legjobb 2 eredmény számított. A legjobban működő gyerek-szülő páros több, mint 300.000 Ft összértékű tárgyi nyereményből részesedhetett.

PlayIT Show, 2019. november 23., Hungexpo Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Magyar E-sport Fesztiválnál az e-sport rajongói találkozhattak a legjobb magyar játékosokkal és élőben követhették a CS2 és DOTA2 versenyeket. A versenyeken komoly nyereményeket lehetett szerezni.

DOTA2:

  • Helyezett: 350 000 Forint + 5db VIP páros Sziget fesztivál (2024) belépő
  • Helyezett: 200 000 Forint + 5db páros Sziget fesztivál (2024) belépő
  • Helyezett: 5 db egyéni Sziget fesztivál (2024) belépő

CS2:

  • Helyezett: 350 000 Ft + 5db VIP páros Sziget fesztivál (2024) belépő
  • Helyezett: 200 000 Ft + 5db páros Sziget fesztivál (2024) belépő
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről