Csak a tulajdonosa lőhet ezzel az okosfegyverrel

biofire smart gun pisztoly lőfegyver
Ujjlenyomat-olvasást és 3D-s arcfelismerést is támogat a Smart Gun a használó azonosítására. A kettő közül elég az egyiknek engedélyeznie az elsütést, ami megbízhatóbbá teszi az azonosítás működését
Vágólapra másolva!
Biometrikus azonosításhoz van kötve a Smart Gun pisztoly elsütése.
Vágólapra másolva!

Új szereplő lép az amerikai fegyverpiacra, azonban a 26 éves Kai Kloepfer által alapított Biofire vállalat okosfegyverét nem sütheti el bárki. A Colorado államban élő férfi még 15 éves korában kezdett dolgozni a terméken, miután egy általa is gyakran látogatott moziban 12 halálos áldozatot szedett mészárlást tartott egy 24 éves fiatal.

A Smart Gun ujjlenyomat-olvasást és 3D-s arcfelismerést is támogat a használójának azonosítására. A kettő közül elég az egyiknek engedélyeznie az elsütést, ami megbízhatóbbá teszi az azonosítás működését Forrás: Biofire

A 9 mm-es kaliberű Smart Gun ötlet szintjén meglehetősen egyszerű, a tulajdonosának ujjlenyomattal vagy 3D-s arcfelismeréssel kell azonosítania magát, különben nem lehet elsütni, a lerakásakor automatikus zárolja magát. A biometrikus azonosításra használt szenzorok állítólag rendkívül megbízhatóan működnek, így nem kell attól tartani, hogy szorult helyzetben a tulajdonosa sem képes használni a fegyvert. A Smart Gun akkuja egy töltéssel több hónapig képes készenléti állapotban működtetni az elektronikát, a tuajdonosaik további személyeknek is jogot adhatnak az elsütésére.

A Smart Gun várhatóan hosszú távon sem fogja megakadályozni a lőfegyverekkel való visszaéléseket, az Egyesült Államokban legális keretek közt 400 millió darab lőfegyvert birtokol a lakosság, a fegyvertartók jókora táborának pedig biztosan nem tetszik majd, hogy tévedni és tönkremenni képes elektronikához legyen kötve a fegyverük elsütésének képessége. Ettől függetlenül az 1499 dollárért előrendelhetővé vált pisztoly jó megoldás lehet azok számára, akik nagyobb biztonságban érzik magukat egy lőfegyver birtoklásától, de minden áron el kívánják kerülni, hogy tragédia történjen.

Az Egyesült Államokban már hat éve több 25 év alatti fiatal hal meg lőfegyverekkel kapcsolatos balesetekben és támadásokban, mint autóbalesetekben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről