Szerkeszthetőek lesznek a szöveges üzenetek

mobilozás sms rcs üzenetküldés chatelés csevegés texting
Fotó: Fausto Sandoval / Unsplash
Vágólapra másolva!
Napokon belül mindenki megkaphatja a Google Messages újdonságát.
Vágólapra másolva!

Újabb régóta kért funkcióval gazdagodik az SMS és RCS üzenetek küldésére és fogadására való Google Messages androidos mobilapp, a fejlesztők bejelentése szerint a következő napokban minden felhasználónál elérhetővé fog válni az elküldött RCS üzenetek utólagos szerkesztése. Az RCS technológia az SMS utódja, chatappokban látott csevegési funkciókat és élményt kínál.

A tájékoztatás szerint az elküldött üzenetek szerkesztéséhez a küldő és a fogadó félnek is a Google Messages legújabb változatát kell használnia, az elküldést követő 15 percben áll rendelkezésre a szerkesztési lehetőség. Az átíráshoz hosszan kell nyomni a szerkeszteni kívánt üzenetre, majd felül a tollas szerkesztés ikont kell választani. A címzettnél egy ikon jelzi, amennyiben a csevegőpartnere átírt egy üzenetet, de utólag nem nézheti meg a chatüzenet eredeti verzióját.

Az üzenetek átírása csak az RCS technológián keresztül zajló csevegéseket érinti, ha valamiért klasszikus SMS-en keresztül folyik a diskurzus, akkor továbbra sincs mód a félregépelt üzenetek átszerkesztésére.

Ha nem világos, hogy a kettő közül technológiával folyik a másikkal való a csevegés, akkor érdemes belépni a társalgásba, majd alul rápillantani a szövegbeviteli mezőre. Amennyiben „Szöveges üzenet” olvasható benne szürkével, akkor SMS-en keresztül megy a csevegés, míg az „RCS-üzenet” szöveg megjelenése esetén RCS-en keresztül történik a kommunikáció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről