Óriási csalódás az Android készülékkeresője

pebblebee tag bluetooth tracker követőkütyü
Pebblebee Tag követőkütyü egy hátizsákra erősítve
Fotó: Pebblebee
Vágólapra másolva!
Nem működik jól, az alapértelmezett beállítások lehetnek túl szigorúak.
Vágólapra másolva!

Elméletileg mostanra a világ legtöbb szegletében elérhetővé vált a Google Android hivatalos készülékkereső szolgáltatásának új generációs változata. Ez az Apple rivális megoldását másolva lehetővé teszi, hogy az androidosok egy közösségi eszközkereső hálózatban vegyenek részt, passzívan segítsenek megkeresni a társaik elveszített mobiljait, fülhallgatóak, Bluetooth követőit.

Mindez fantasztikusan hangzik, azonban van egy probléma: a korai tesztek alapján egyszerűen nem működik a rendszer. Az Android Police munkatársa a Pebblebee Tag trackert tesztelte, ennek keretében az egyik reggel szándékosan elhagyta azt egy viszonylag forgalmas utcán. Ezt követően elvesztett módba kapcsolta a trackert a mobilján, de egész áldott nap nem kapott értesítést a helyzetéről, pedig rendszeresen megjelentek a közelében androidos mobilt használók.

A végén már ő ment oda egy másik androidos telefonnal, de hiába ücsörgött tíz percet a tracker mellett, így sem kapott jelzést a fő mobilján a követőkütyüjének hollétéről.

A keresőrendszer csak a Bluetooth követőkütyü korábbi utolsó rögzített helyét mutatta, egy közeli kávézót, azonban az nem lett volna hasznos, ha ténylegesen meg kellett volna keresnie az eszközt.

Erős a gyanú, hogy a problémát részben a Google Készülékkereső viszonylag szigorú adatvédelmi beállításai jelentik. Gyárilag úgy van beállítva, hogy a mobilozók készülékei csak az igazán forgalmas helyeken, például repülőtereken jelentik az elveszettnek jelölt eszközök földrajzi helyzetét a Google központi nyilvántartó rendszerének, így viszont az androidos mobilokkal rendelkezők oroszlánrésze gyakorlatilag nem járul hozzá a kereséshez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről