Németország
ÉLŐ
Dánia

Jogtalanul vont le pénzt az Apple Pay az ügyfeleitől Magyarországon

apple iphone 15 pro airpods pro 2 zene zenehallgatás fülhallgató
Fotó: Sophia Stark / Unsplash
Vágólapra másolva!
Arról számolt be a Világgazdaság, hogy több embertől is volt le az Apple Pay úgy pénzt, hogy annak nem volt alapja és ezzel több ezer forinttal károsítottak meg embereket. A bankok már vizsgálják az eseteket a bejelentések alapján.
Vágólapra másolva!

Az Apple Pay tömegesen károsította meg az ügyfeleit azzal, hogy olyan összegeket vont le az emberek kártyáiról, aminek nem volt alapja. A Világgazdaság munkatársától kétszer is, először 399, majd 9490 forintot. Mint kiderült, mások is hasonlóképpen jártak. 

Az ügyfelektől különböző összegeket vontak le, volt olyan „akitől kétszer 990, majd még egyszer 1990 forintot vett le a rendszer, míg másnak egyszer 2390, majd 2990 forinttal terhelték a bankkártyáját” - írja a Világgazdaság.  

Volt olyan is akitől 5 perc alatt 74 tranzakcióval 550 ezer forintot vontak le, mire a bankja letiltotta a kártyáját.

Az OTP szerint nem a bankoknál, hanem az Apple-nél van a probléma, és már több száz felháborodott ember kereste fel őket. Elmondásuk szerint több bankkártya-kibocsátó kártyáival több banknál tömeges, indokolatlan terhelések történtek. Szakembereik a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtették.

apple iphone 15 pro airpods pro 2 zene zenehallgatás fülhallgató
Fotó: Sophia Stark / Unsplash / https://unsplash.com/photos/a-cell-phone-hooked-up-to-a-charger-on-a-bench-YSLJBvfGh-c

A károsultak között van Nyári Krisztián író is, tőle az Unicrediten keresztül vontak le 22 ezer forintot. De az Erste bank, az MBH, Raiffeisen bank, a CIB bank és a Revolut ügyfeleinél is történtek hasonlók esetek. A pénzintézetek nagy erőkkel vizsgálják a problémát.

Nemrég arról számoltunk be, hogy az Apple ősszel érkező operációs rendszereinek legjobb újdonságai nem lesznek elérhetőek Európában. Az iOS 18 és a macOS Sequoia három fontos funkciója nem lesz elérhető az európai felhasználók számára idén ősszel – közölte az Apple. Az egyik az Apple Intelligence generatív AI funkciócsomagja, amihez a legújabb iPhone-ok támogatnak csupán, de ha ez Európában úgysem lesz elérhető, akkor sok felhasználó dönthet úgy, hogy kivár még a frissítéssel, sőt, ha valaki nagyon nem tud élni mesterséges intelligenciás telefon nélkül - azért persze belátható, hogy ez egy extrém példa -, akkor akár úgy is dönthet, hogy vált, mondjuk a Samsung csúcstelefonjaira, amik már AI rendszerrel kaphatóak. Másik két fontos funkció az iPhone képernyő tükrözése a Macen és a SharePlay képernyőmegosztás, amelyek szintén olyan érdekes szolgáltatások, hogy az európai felhasználók joggal bosszankodhatnak majd, amiért ezeket ők nem használhatják.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről