Búcsúzik a Samsung mérföldkő mobilja

Vágólapra másolva!
Ebben debütált a széles közönség számára az 5G támogatása.
Vágólapra másolva!

A júniusi androidos frissítőcsomagjának részletezése mellett a Samsung újabb régi mobiljainak támogatását szüntette meg, nem készít többé szoftverfrissítést az annak idején belépőkategóriás Galaxy M01, a középkategóriás Galaxy A41, továbbá a felső-középkategóriás Galaxy A51 5G készülékeihez.

samsung galaxy a51 5g
Korhű vizualizáció a Samsung Galaxy A51 5G  mobilnetezési teljesítményéről, természetesen 5G használata esetén
Fotó: Samsung

A támogatásukat elveszített mobilokat 2020 márciusa és júniusa között jelentette be a Samsung. Mindegyik készülék Android 10-zel került piacra, a két olcsóbbik modellre a gyártó két Android-főverziót adott ki az évek során, míg a legdrágábbra hármat, biztonsági javításokat hozó rendszerfrissítéseket pedig négy éven keresztül biztosított rájuk váltakozó rendszerességgel.

A most nyugdíjazott trió legérdekesebb tagja a Galaxy A51 5G, ez volt a Samsung első olyan középkategóriás készüléke, amely már támogatta az új generációs mobilhálózatokat.

Az érintett mobilok tulajdonosainak nem kell aggódniuk, továbbra is a megszokott módon működnek majd a készülékeik, várhatóan még hosszú évekig semmiféle jelenleg elérhető funkciót sem veszítenek el rajtuk. Ettől függetlenül az Androidban felfedezett sérülékenységeket javító rendszerfrissítések hiányában érdemes lehet megfontolniuk egy újabb és támogatott telefonra való átállást.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Samsung pont a napokban adott tájékoztatást a régi, még Tizen rendszerű okosóráitól való elbúcsúzás ügyében is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!