A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megpróbálja megvédeni a tiniket az Instagram

mobilozás okostelefon közösségi média mobilnet
Fotó: Brooke Cagle / Unsplash
Vágólapra másolva!
Szinte teljesen elrejtőzhetnek a fiatalok az Instagramon, ha akarnak. Csak a közeli barátok listáján lévők szólhatnak majd hozzájuk.
Vágólapra másolva!

Bővíti a fiatalok közösségi médiában való zaklatása ellen kitalált funkcióinak körét az Instagram. A remények szerint a rövidesen élesedő változtatásoknak köszönhetően könnyebb lesz olyan módon elbújni a zaklatók elől, hogy az a legkisebb valószínűséggel vezessen további megtorláshoz a részükről.

mobilozás tini tinédzser lány böngészés chatelés fotózás
Akár teljesen elrejtőzhetnek a tinik az Instagramon
Fotó: Laura Chouette / Unsplash / https://unsplash.com/photos/woman-in-blue-denim-jeans-holding-white-ceramic-mug-112gZH6-v6w

A változtatások keretében a tinik beállíthatják majd, hogy csak azoknak a hozzászólásait, megjelöléseit, említéseit, chatüzeneteit, illetve üzenetküldési kérelmeit lássák, akik szerepelnek a közeli barátaik listáján. A barátlistán nem szereplő követőik továbbra is képesek lesznek például kommenteket írni a bejegyzéseikhez, de rajtuk kívül senki sem látja majd ezeket az interakciókat.

A barátlistán nem szereplők lényegében részleges titkos letiltásban részesülnek, az angolban „shadow ban” néven szokták emlegetni az efféle helyzeteket.

Nemrégiben a Facebook és az Instagram is bejelentette, hogy megkezdik a tizenévesek mentális egészségének komolyabb figyelembevételét, így például a számukra potenciálisan káros tartalmak aktívabb blokkolását. Elrejtenék előlük például az önbántalmazós, a grafikus erőszakot ábrázoló, továbbá az étkezési zavaros tartalmakat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!