Rengeteg sebezhetőséget javítottak a Windowsban

Vágólapra másolva!
Érdemes minél előbb telepíteni a júniusi összegző frissítést.
Vágólapra másolva!

Menetrend szerint megérkeztek a Microsoft havi rendszeres biztonsági frissítései a támogatott termékeihez, többek közt a Windowsokat és az Office csomagokat is javítgatta a vállalat. A júniusi hibajavító kedden összesen 51 sérülékenységet szüntettek meg a munkatársai, ezek közül 18 adott lehetőséget távoli kódfuttatásra a számítógépeken, azonban kritikus besorolást csak egy túlterheléses támadásokra használható hiba kapott.

windows update
Egyetlen hiba kapott kritikus minősítést a júniusi repertoárból
Fotó: Origo

Sérülékenységek javításain túlmenően a Windows 10-re és a Windows 11-re nem biztonsági jellegű hibajavítások és változtatások is érkeztek. Az újabb rendszert használóknak feltűnhet pár újítás, például a Gépház appban további információk jelennek meg a használt Microsoft-fiók előnyeiről, áttekinthetőek a fiókhoz csatolt egyéb számítógépek és konzolok, nehezebb lesz véletlenül bezárni a gyári Megosztás felületet, ugyanitt a webes linkekhez QR-kódok generálhatóak. Végül érdekes, hogy a Windows Backup már a számítógép hangbeállításairól is képes biztonsági másolatot készíteni, bár ezt külön kell aktiválni az alkalmazás beállításaiban.

A Microsoft által most kiadott frissítések gyári beállítások mellett pár napon belül maguktól települnek majd, de a Gépház alkalmazás Windows Update részében egy manuális frissítéskereséssel megsürgethető az installációjuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről