Bemutatkozott a legjobb androidos AirTag

motorola moto tag bluetooth uwb tracker követőkütyü
Többféle színben is kapható lesz a Motorola Moto Tag
Fotó: Motorola
Vágólapra másolva!
Támogatja az UWB technológiát, gombnyomásra megkereshető vele a mobil.
Vágólapra másolva!

Az eddigi tapasztalatok alapján egyelőre nem működik az elvárt módon a Google Android második generációs kütyükereső szolgáltatása. Az elmélet szerint az új Készülékkeresővel az androidosok passzívan segíthetnek megkeresni egymás elhagyott mobiljait, Bluetooth követőkütyüit, fülhallgatóit, okosóráit, gyakorlatilag az Apple készülékkeresőjének a klónjáról van szó.

Az új generációs követőrendszer a gyermekbetegségeinek leküzdését követően feltehetően ténylegesen hasznossá válhat, de persze mit sem ér majd olyan eszközök nélkül, amelyek egyáltalán kompatibilisek vele. A Motorola most bemutatta az androidos világ eddigi legjobbnak tűnő Apple AirTagjét, a Moto Tag követőkütyü különlegessége, hogy Bluetooth mellett a rendkívül precíz helymeghatározást támogató UWB technológiát is támogatja.

Aki az UWB-t szintén támogató mobillal rendelkezik, és a keresett Moto Tag hatótávolságán belül tartózkodik, az a telefon kijelzőjén megjelenő nyilat követve méteres pontossággal képes megkeresni a követőkütyüt.

Az efféle eszközök esetében megszokott módon a Moto Tag is CR2032 gombelemmel működik, a gyártó szerint ezt elég évente egyszer cserélni benne. A tracker IP67-védettségű, így nem ázik be egykönnyen.

Nagyon ötletes még, hogy található a Moto Tagen egy fizikai gomb, ezt megnyomva csörögni kezd a használó mobilja, amennyiben a követőkütyü közelében van, így például a kulcscsomóra tett trackerrel megkereshető az otthon „elveszett” okostelefon.

Végül a Motorola telefonnal rendelkezők exponálógombként is használhatják a trackeren lévő gombot, távolról fénykép készítésére utasíthatják vele a mobiljukat.

A Moto Tag bolti forgalmazása augusztus elején kezdődik, az USA-ban 29 dollárba fog kerülni, de négydarabos pakkban is kapható lesz 99 dollárért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről