Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Eltűnt egy beváltatlan ígéret a PlayStation 5 dobozáról

sony playstation dualshock kontroller controller gamepad gamer videojáték gaming
Fotó: Florian Gagnepain / Unsplash
Vágólapra másolva!
Talán az ősszel érkező PS5 Pro dobozán újból felbukkan majd a logó.
Vágólapra másolva!

Megmosolyogtató ígérettel került piacra még 2020 végén a Sony PlayStation 5, a gyártó azt állította a nagyérdeműnek, hogy egy jövőben érkező szoftverfrissítést követően a játékkonzol képes lesz natívan 8K felbontású képet kiküldeni az ilyen felbontású tévékre és monitorokra.

Ez a frissítés a mai napig nem érkezett meg, a konzol továbbra is legfeljebb 4K felbontásban képes megjeleníteni a kezelőfelületét, továbbá a fejlesztők sem mehetnek ilyen felbontás felé a játékaikban, bár a The Touryst belsőleg 8K-ban renderel, mielőtt maximum 4K-ban kiküldené a megjelenítőre a képet.

Most a videójátékok műszaki oldalával foglalkozó Digital Foundry egyik munkatársa véletlenül észrevette, hogy eltűnt a 8K logó a PS5 dobozáról, a jelek szerint a Sony valamikor január vége és február közepe között változtatta meg a csomagolást. Egyelőre nem világos, hogy miért szedte le a technikai okokból irracionális ígéretet a PS5 dobozáról, továbbá valaha befut-e az évek óta ígérgetett 8K-s frissítés a konzolra.

Nem lenne meglepő, amennyiben a marketingesek jóvoltából az ősszel bemutatkozó PlayStation 5 Pro dobozán visszatérne a 8K felbontás ígérete, bár az újabb és erősebb videóvezérlője ellenére nagyságrendileg az sem lesz alkalmasabb a kérdéses felbontás kezelésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről