Másfél évtizede várnak erre az androidosok

windows 11 laptop notebook pc számítógép
Fotó: Windows / Unsplash
Vágólapra másolva!
Könnyen böngészhetővé válhat a mobilok háttértára a Windowsban.
Vágólapra másolva!

Az Apple által készített különféle elektronikai eszközök használatának egyik előnye, hogy a vállalat meglehetősen szorosan integrálta egymással a termékeit, így azok képesek kényelmes és praktikus módokon együttműködni egymással, ezzel megkönnyítve a vevők életét.

Ezzel szemben a Windows és az Android rendszerű eszközök kombinált használata még mindig hagy kívánnivalókat maga után, hiába érhető el a Windows 10-től a Telefon-kapcsolat alkalmazás, ezzel például elérhetőek a csatolt telefonon lévő fotók és videók, lehetőséget kínál az SMS-ezésre és telefonhívásra a PC-ről.

Most úgy tűnik, hogy a Windows 11 hamarosan bevezethet egy olyan funkciót, amelyre már másfél évtizede várnak az androidos eszközökkel rendelkezők: Bluetooth adatkapcsolaton át böngészhetővé válhat a telefonok háttértára. 

A jelek szerint ez úgy fog működni, mint amikor a mobilok USB kábellel vannak rádugva a számítógépekre, egyszerűen megjelennek majd a fájlkezelőben.

A felfedezője szerint a Bluetooth-on keresztüli háttértárböngészés kapcsolója egy ideje rejtett állapotban már megtalálható a Windows 11 előzeteseiben. Egyelőre nem világos, hogy mikor kezdődhet meg a funkció nyilvános tesztelése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről