Csúszik a Windows 11 botrányos funkciójának kiadása

microsoft windows 11 laptop notebook számítógép home office
Fotó: Windows / Unsplash
Vágólapra másolva!
Észbe kapott a Microsoft, elhalasztja és nyilvánosan teszteli a Recallt.
Vágólapra másolva!

Mostanra hozzászokott a nagyérdemű, hogy a nagy techcégek a riválisoktól való lemaradástól pánikolva félkésznek sem mondható, mesterséges intelligenciás funkciókat szabadítanak rájuk. Ettől függetlenül a Microsoft május végén túlment a határon, hónapokon belül egy biztonsági rémálom újítást kívánt elérhetővé tenni a Copilot+PC jelzésű új számítógépeken.

A Recall csak a nagy teljesítményű neurális feldolgozóegységgel (NPU) szerelt új számítógépeken lesz majd elérhető, körülbelül három hónapra visszamenően rögzíti képernyőképeken keresztül a számítógép használatát, a felhasználók pedig szöveges kereséssel kutakodhatnak az „emlékezetében”.

A Microsoft pár napja tisztázta, hogy az elsöprően negatív visszajelzésekre válaszul változtat a Recall működésén, továbbá megerősíti a benne tárolt adatok védelmét a helyi és távoli támadásokkal szemben. Most újabb bejelentés érkezett az ügyben, a szükséges változtatások elvégzésére miatt a Recall mégsem lesz egy darabig elérhető a Windows 11 stabil kiadásában.

Ehelyett az összes többi újításhoz hasonlóan ez is átmegy majd a megszokott nyilvános tesztelésen a Windows Insider programban.

Ennek megfelelően nem világos, hogy Copilot+PC matricás számítógépeket vásárlók mikortól érhetik majd el a Windows 11 stabil kiadásában a Recallt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről