Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Rossz hír érkezett a Yettel ügyfeleinek, most legyen nagyon óvatos!

Vágólapra másolva!
Egy olyan csaló weboldalon át, amely megtévesztésig hasonlít a valódira.
Vágólapra másolva!

Yettel feltöltőkártyás ügyfeleket célzó csaló weboldal bukkant fel az interneten, melynek célja, hogy megszerezze az egyenlegfeltöltést kezdeményező ügyfelek bankkártya-adatait. A hamis weboldal megtévesztésig hasonlít a szolgáltató eredeti weboldalára, ám a címsorban yettell.com szerepel, azaz két „L” betű és „.com” végződésű a webcím: bár a felület teljes mértékben a Yettel arculati elemeit használja, ebben az esetben átverésről van szó. A Yettel saját mobilinternet-hálózatán kizárta a csaló weboldal elérhetőségét.

bankkártya hitelkártya mobilozás internetes vásárlás shopping
Hirdetés formájában még a Google találati oldalának tetején is megjelenik az adathalász webhely
Fotó: Vitaly Gariev / Unsplash

Az ügyfelek csalók általi megtévesztésében az is közrejátszik, hogy a hamis weboldal eredetinek tűnő Yettel weboldalként jelenik meg a Google találati eredmények első szponzorált találataként – itt még helyes webcímet mutatva –, így a kattintásig szinte nem is állapítható meg, hogy csalásról van szó és egy hamis, csaló weboldalra vezet a link.

A Yettel kéri ügyfeleit, hogy feltöltőkártyás egyenlegfeltöltéshez vagy a Yettel mobilappot, vagy webes egyenlegfeltöltés esetén a szolgáltató hivatalos weboldalát keressék fel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről