Álomszuszékoknak szánt funkciót kap a YouTube

alvás ágy hálószoba telefon mobil bed sleeping
Fotó: Elizeu Dias / Unsplash
Vágólapra másolva!
A YouTube Music appban már egy éve elérhető az alvási időzítő.
Vágólapra másolva!

A televíziók egyik különösen hasznos funkciója az automatikus kikapcsolás, ezt aktiválva a beállított idő után leállítja magát a készülék, hogy ne működjön teljesen feleslegesen a már elaludt használója előtt. Az idők természetesen változnak, tévézés helyett egyre inkább videószolgáltatások nézése közben alszanak el az emberek, ráadásul nem is feltétlenül tévé szól mellettük, hanem telefon vagy tablet.

Most végre a YouTube is reagál erre a helyzetre, feltűntek az androidos mobilappjának rejtett bugyraiban az elalvási időzítő érkezésére utaló első szövegek, azaz valamikor a belátható jövőtől kezdve le lehet majd automatikusan kapcsoltatni a lejátszást az alkalmazásban.

A funkció nem teljes újdonság a vállalat részéről, a YouTube Music mobilappban már egy éve elérhető az elalváskapcsoló, bár a használók jókora része talán nem is tud róla. Az eléréshez be kell hozni a teljes méretű lejátszófelületet (ahol a nagy borítókép látható), majd a jobb felső sarokban lévő három pontos ikonra koppintva bejövő menü legalján található a „Kikapcsolási időzítő” opció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről