Már torrentezni is lehet az iPhone-on

mobilozás iphone chatelés internetezés böngészés sms rcs
Fotó: Jonas Leupe / Unsplash
Vágólapra másolva!
Egy alternatív programboltból telepíthetik az appokat az európaiak.
Vágólapra másolva!

Újabb érdekes eredményt szült az EU digitális piacokról szóló jogszabálya (DMA), ennek keretében az Apple többek közt kénytelen volt lehetővé tenni a mások által készített programboltok telepítését az iPhone mobilokra.

Az Apple soha nem engedte be P2P-fájlcserélő alkalmazásokat az App Store kínálatába, mert azokat az álláspontja szerint gyakran jogvédett tartalmak és szoftverek kalózkodására használják. Az AltStore PAL alternatív programboltnak viszont nincsenek ilyen aggályai, már letölthetőek belőle az iTorrent és a qBitControl torrentkliensek.

Rendkívül valószínűtlennek tűnik, hogy a mostani fejlemény hatására európai mobilozók tömegei állnának neki torrentezni az iPhone-jukon. Célszerűségi okokból ezt a sportot mindig is számítógépeken űzték a torrentezők, ezekre pedig operációs rendszertől függetlenül mindig is telepíthetőek voltak a torrentkliensek.

Érdekességként az Apple alaptechnológiai díja miatt az AltStore PAL nem ingyenes, ki kell fizetni évente 1,5 eurót plusz áfát a használatáért, a Google Play Áruház pedig sosem tiltotta a torrentappok megjelentetését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!