A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Frissült a Sony youtubereknek szánt kamerája

Vágólapra másolva!
Nagyobb akkut és életminőséget javító reszeléseket hozott.
Vágólapra másolva!

Három évvel a bemutatását követően a Sony hardveresen és szoftveresen is frissítette az amatőr és félprofi videós tartalomkészítőknek szánt videókameráját. A Sony ZV-E10 II egy iteratív modellfrissítés, a tervezők próbálták megtartani az első kiadás pozitívumait, miközben reagálnak a felhasználók részéről jött kérésekre és javaslatokra.

sony zv-e10 ii videókamera
Nem világos, hogy Európában mikortól lesz kapható a Sony ZV-E10 II vlogger videókamera
Fotó: Sony

A reszelgetés keretében a termékbe kissé jobb minőségű kameraszenzor került, az elődjében lévő 24 megapixeleset egy 26 MP-es Exmor R CMOS érzékelőre cserélték, továbbá 1020 mAh-es NP-FV50 akkumulátor helyett 1600 mAh-es NP-FZ100-at használ. Az utóbbi jóvoltából akár 195 percnyi folyamatos videórögzítés is lehetséges a kamerával.

A szoftveres jellegű fejlesztések közül kiemelhető az új mozifilmes hatást kelteni próbáló vlog-beállítás, ez automatikusan optimalizálni próbálja a képarányt, a képkockasebességet, továbbá az autófókusz rendszer újrafókuszálási idejét.

A sokkal nagyobb kapacitású akku ellenére csak 377 grammot nyomó Sony kamera elsőként Észak-Amerikában kerül piacra. Önmagában vásárolva július végétől lesz kapható 999 dollárért, míg az E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS II objektívvel egybecsomagolt változata augusztusban kerül piacra 1099 dollárért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!