A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több ezer dolgozót bocsát el a Paramount

Vágólapra másolva!
A Paramount Global kedden bejelentette, hogy bezárja a tévéstúdióját és több ezer embert bocsát el az iparág bizonytalan jövője miatt.
Vágólapra másolva!

A vállalat bejelentette, hogy a Paramount Television Studios még ezen a héten bezár. Nicole Clemens elnök kedd reggel a személyzetnek küldött dokumentumban azt mondta, hogy az iparág általános átalakulása drasztikusan érintette a stúdiót.

"Mint azt mindannyian tudják, a Paramount Global meghozta azt a nehéz döntést, hogy a vállalat szélesebb körű szerkezetátalakítási terveinek részeként bezárja a Paramount Television Studios-t" – áll a közleményben. "Ez egy kihívásokkal teli időszak az egész iparág számára, és sajnos a mi stúdiónk sem mentes ettől.

Az elmúlt 11 év során a PTVS az erő, az elszántság és a rendíthetetlen elkötelezettség kombinációjának köszönhetően leküzdötte a látszólag leküzdhetetlennek tűnő akadályokat. Ezeknek a kihívásoknak hihetetlen rugalmassággal, kreativitással és a munkánk iránti szenvedéllyel feleltünk meg, és nem is lehetnék büszkébb a csapatunkra" 

– tette hozzá.

A Paramount társ-vezérigazgatója, George Cheeks távozik a cégtől, míg a Paramount TV Studios jelenlegi és fejlesztés alatt álló projektjei a CBS Studios alá kerülnek. Cheeks külön nyilatkozatban közölte, hogy a bezárás "nem a PTVS teljesítményén alapuló döntés. Ez a lépés a televíziós és streaming-piacon bekövetkezett jelentős változások eredménye, valamint a vállalatunk racionalizálásának szükségessége".

A Paramount Global továbbá 15 százalékkal csökkenti a létszámát. A bejelentett leépítések célja, hogy 2025-ig 500 millió dollárral csökkentsék a Paramount kiadásait, elsősorban a marketing, a kommunikáció, a jogi és a technológiai területekre koncentrálva. A Paramount Global társ-vezérigazgatója, Chris McCarthy a múlt csütörtökön tartott második negyedéves eredménybeszámoló során jelentette be a változásokat.

Ezek az intézkedések az elkövetkező hetekben zajlanak majd, és az év végéig befejeződnek"

– mondta McCarthy.

Múlt héten a Warner Bros. Discovery bejelentette, hogy részvényei 11,2 milliárd dolláros zuhanásba kezdtek, miután "a vállalat szerdán beszámolt a csalódást keltő második negyedéves eredményéről , amely jelentősen elmaradt a várakozásoktól", a Yahoo Finance szerint.

Nincs jó helyzetben a Disney sem. Pár héttel ezelőtt írtuk meg, hogy Kamala Harris gazdasági politikájának köszönhetően a következő hetekben akár 25 százalékkal is megemelkedhet a Disney streaming-szolgáltatásának ára.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!