A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNEszter Muhari
15:50VívásEszter Muhari-Sihan Yu
HUNMadarász Dóra | Nandor Ecseki
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Szokatlanul sok androidos váltott iPhone-ra

apple iphone mobilozás okostelefon
Fotó: David Grandmougin / Unsplash
Vágólapra másolva!
Nem biztos, hogy ez teljes mértékben jó hír az Apple számára.
Vágólapra másolva!

Kissé felemásan teljesítenek az elmúlt időszakban az iPhone-ok, a CIRP piackutató rövid időn belül a második érdekes felmérést adta ki a készülékek kasszáknál való szereplése kapcsán. Elsőként pár napja hírül adta, hogy a júniussal véget ért negyedévben újonnan eladott készülékek csak 67%-a tartozott az éppen legújabb iPhone 15 családhoz, míg egy évvel korábban az iPhone 14 esetében még 79% volt az arány. Az idei második negyedévben a vevők sokkal nagyobb arányban vettek régebbi és olcsóbb iPhone-t.

cirp
Az androidos mobilról iPhone-ra váltók aránya az elmúlt öt év júniussal véget ért negyedéveiben
Fotó: CIRP

Most ehhez jött egy érdekes kiegészítő információ, a CIRP szerint az idei második negyedévben ötéves rekordot döntött azoknak az aránya, akik androidos mobilról váltottak át valamelyik iPhone-ra. A kérdéses időszakban új almás mobilt vettek 17% bizonyult Androidról váltónak, míg a korábbi négy év azonos időszakaiban 10-14% között hullámzott az arányuk. 

Ezen a téren a rekordot 2017-ben állította be az Apple, az akkori második negyedévben új iPhone-t vásároltak 21%-a váltott Androidról.

Az Androidról átváltók szokatlanul magas aránya elsőre jó hírnek tűnik az Apple számára, de a CIRP szerint részben ők felelnek azért, hogy az eladott iPhone-ok szokatlanul alacsony százaléka iPhone 15. Ez gond az Apple számára, hiszen egyrészt a régebbi modelljein kevesebb a haszon, másrészt pedig így nehezebb a kívánt alacsony szintre szorítani az iPhone 15 raktárkészleteit az iPhone 16 idei piacra dobása előtt. 

Mindezek ellenére a legnagyobb gondot látszólag az jelenti az Apple számára, hogy a már iPhone-nal rendelkezők nem kívánnak újabb modellre váltani

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!